"Nabucco": νέο ιταλιάνικο αμόρε στο κέντρο

Pinsa, pasta fresca και άλλα ωραία στο καινούργιο ιταλικό της Μητροπόλεως.

nabucco

Λίγους μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το φρέσκο ιταλικό εστιατόριο "Nabucco" στον άνετο μέσα και έξω χώρο όπου συναντούσαμε παλαιότερα τον "Μπαρμπαδήμο" της Μητροπόλεως. Δημιουργός του είναι ο σεφ Giorgio Σπανάκης με καταγωγή από την Ιταλία, που ενδεχομένως θυμάστε από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά το παρελθόν. Όπως μας λέει, "ύστερα από χρόνια περιπλάνησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά και σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποφάσισα να παρουσιάσω με το Nabucco την δική μου οπτική για μια σύγχρονη τρατορία στο κέντρο της πόλης". Ανοικτό από το μεσημέρι, το εστιατόριο προτείνει ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως οι κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα Romanesco και αρωματικό γιαούρτι ή το καρπάτσιο χταποδιού με καπαρόμηλα, ιταλικά αλλαντικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι pinsa σε διάφορες εκδοχές, από δικό τους χειροποίητο ζυμάρι με προζύμι που ωριμάζει για 48 ώρες. Η κουζίνα φτιάχνει επίσης τα δικά της ζυμαρικά, όπως τα tortelli που γεμίζονται με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις για όσους προτιμούν το ψάρι και το κρέας που εν προκειμένω είναι ωρίμανσης. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Μητροπόλεως 12-14, Κέντρο, 2168090615

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.