"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής «Enoteca» στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

dekaeftachoria

"Πρώτα το κρασί, ύστερα το φαγητό" ήταν πάντο το motto στη θρυλική "Enoteca" της λεωφόρου Πεντέλης που, τρόπον τινά, αναβιώνει στη Νεμέα. Ο ιδιοκτήτης της και μεγάλος wine connoisseur Κώστας Τουλουμτζής συνεταιρίστηκε με τον Μένιο Τουρλώτο προκειμένου να μετατρέψουν το εστιατόριο "Αντίκα" του δεύτερου σε ένα αμιγώς οινικό εστιατόριο-προορισμός, που αποτίνει φόρο τιμής στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. "17 Χωριά" το όνομα του, όσα δηλαδή και εκείνα που ανήκουν στη ζώνη της Νεμέας, καθένα από τα οποία δίνει το όνομα του στα ισάριθμα πιάτα του καταλόγου. Αρκετά από αυτά, όπως το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι ή το οσομπούκο με σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι και μαϊντανό, είναι παλιά signature πιάτα της "Enoteca", τα οποία αποκτούν μια δεύτερη ζωή ακριβώς δέκα χρόνια ύστερα από το κλείσιμο του εστιατορίου, τοποθετημένα όμως σε μια καινούργια και διαφορετική συνθήκη. Τριγύρω τους ή μάλλον πριν από αυτά, η wine list προτείνει περισσότερες από εκατό ετικέτες που περιλαμβάνουν έστω και μία επιλογή από όλα ανεξαιρέτως τα οινοποιεία της Νεμέας, ενώ δεν λείπουν και χαρακτηριστικές επιλογές από την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Το εστιατόριο, προικισμένο πλέον με το δικό του κελάρι, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και περίπου ένα μήνα, ανοίγοντας ωστόσο επίσημα τις πόρτες του την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου. 

Δερβενακίων 12, Νεμέα, 2746023778

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.