"Nyx": Japanese fusion με θέα

Το rooftop εστιατόριο του «Academias Hotel» προσφέρει συνδυασμό ιαπωνικής fusion κουζίνας και ενδιαφέρουσας μπάρας με φόντο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Nyx


Βγαίνοντας από το ασανσέρ, στον τελευταίο όροφο του "Academias Hotel", το κάδρο του φωτισμένου Λυκαβηττού και του Ιερού Βράχου πάνω από τη νυχτερινή Αθήνα διεκδικούν τη μερίδα του "λέοντος" στο βλέμμα μονοπωλώντας αρχικά το ενδιαφέρον. Κοιτώ την μεγάλη μπάρα που λειτουργεί διττά, ως sushi bar και μπαρ, πίσω από την οποία γίνονται πολύ όμορφα πράγματα για τα οποία όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, αξίζει να επανέλθω. Ο χώρος είναι άνετος και καλαίσθητος, διαμορφωμένος με μοντέρνα ματιά, κέντιες διάσπαρτες σε διάφορα σημεία του μαγαζιού, ψηλά τραπέζια με σκαμπό αλλά και χαμηλά. Τα μουσικά vibes παραπέμπουν σε party restaurant οπότε με τα chopsticks στο ένα χέρι και ένα κοκτέιλ στο άλλο, μπορείς άνετα να αφεθείς στους dance ρυθμούς. Η "front of house" ομάδα με επικεφαλής τον floor manager Σπύρο Γλυνό και τον operation και F ‘n B manager Δημήτρη Μανούσκο, φροντίζει για τη ζεστή φιλοξενία των εντός και εκτός ξενοδοχείου θαμώνων που μπορεί να είναι από millennials ή της "γενιάς ζ" μέχρι 50+ παρέες. Εδώ όλοι περνούν καλά. 

Nyx


Στην Japanese – fusion κατεύθυνσης και γεμάτη εντάσεις κουζίνα, ο Executive chef Δημήτρης Κότσαλης (Fuga) με δεξί του χέρι τον επικεφαλής σεφ ταλαντούχο Claus Bairami (Cavo Tagoo, Izakaya) συνδέουν τη γευστική κουλτούρα της Ιαπωνίας με χώρες όπως Περού, Μεξικό ή ακόμα και Ιταλία σε ένα δημιουργικό mix. Στο ξεκίνημα δοκιμάσαμε τα ελαφρώς τραγανά gyozas με γέμιση σιγομαγειρεμένου οσομπούκο με kimchi, που σερβίρουν με κρέμα παρμεζάνας. Η συνέχεια εξελίχθηκε ορεκτικά με ένα λαυράκι σεβίτσε με το ψάρι μαριναρισμένο σε yuzu, μάνγκο και passion fruit και σερβιρισμένο έντεχνα με φύκια οσάκα και άνθη βιολέτας. Αξίζει να δοκιμάσετε μια επιλογή από rolls, που, όταν είναι περισσότερα από 2 τα είδη, σερβίρονται σε μια εντυπωσιακά στημένη γόνδολα. Ξεχωρίζω το tuna truffle roll, με δυνατό γευστικά συνδυασμό τόνου, πίκλας καρότου, πέρλες ponzu και μαγιονέζας τρούφας ενώ ενδιαφέρον είναι και το hamachi tiradito, μαγιάτικο με dressing από mirin και σόγια αλλά δοκιμάστε το πριν από τα παραπάνω, είναι σχετικά πιο ήπιο γευστικά. Για το γλυκό φινάλε προτείνουμε την namelaka black forest, με brownies με μπανάνα, παγωτό raspberry και σάλτσα από φρούτα του δάσους, κλείνει σωστά ένα γεύμα με τέτοιο προφίλ.  

Προσεγμένη δουλειά γίνεται και στην μπάρα τους που έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε προορισμό. Περιλαμβάνει μια λίστα με ενδιαφέροντα κοκτέιλ από τον Άκη Βλάχο και τον Αποστόλη Κωνσταντίνου, σχεδιασμένη ώστε να δένει με το ιαπωνικό στυλ του φαγητού. Όσοι θέλετε να μυηθείτε στα πολλά πρόσωπα του sake, δοκιμάστε για αρχή το Kimono, που ουσιαστικά είναι ένας detox χυμός από σέλερι, σίσο, ακτινίδιο, πράσινο μήλο και σάκε. 

Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International
Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήνα 
Τηλ. 210 3670000, 698 151 8000
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.