Cupola: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, στο Παγκράτι.

Cupola: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, στο Παγκράτι. Με εμμονή στις πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο, τραπέζια στον πεζόδρομο και μια όμορφη και cosy ατμόσφαιρα, το «Cupola» επιστρέφει με ανανεωμένη δυναμική μετά το άνοιγμα των χώρων εστίασης.

Στη δημοφιλή τρατορία, ξεκινάς από νωρίς με ένα κλασικό aperitivo και μόλις μπεις στο κλίμα, οι επιλογές είναι δελεαστικές για κάθε ουρανίσκο. Φυσικά δεν φεύγουμε αν δεν απολαύσουμε pizza Napoletana που ψήνεται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο.

Cupola: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 1

Το ανανεωμένο μενού συνδυάζει παλιά αγαπημένα πιάτα και νέες προσθήκες από τον Γιάννη Μαρκαδάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της κουζίνας, με φρέσκες προτάσεις από διάφορες γωνιές της Ιταλίας. Δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, διαφορετική γκασπάτσο (με ντομάτες San Marzano, αγγούρι, peperoncino, καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ και αφρό μοτσαρέλας), χτένι γκρατινέ σε κρούστα μυρωδικών, pancetta affumicata και σάλτσα μανταρίνι και, φυσικά, risotto nero σουπιάς με το μελάνι της, πορτοκάλι και μάραθο. Μην παραλείψετε ένα από τα must try του ανανεωμένου μενού, που είναι τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με αγκινάρα Romana, σπανάκι και κρέμα μασκαρπόνε ή με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια.

Cupola: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 2

Στο «Cupola», όπως πάντα, υπάρχουν επιλογές σε πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται αναλόγως εποχικότητας των υλικών. Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από την Ιταλία και την Ελλάδα για να συνοδεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.