«Old Mill»: Το 3ο Symposio at Ark μας πάει Ελούντα

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του εμβληματικού resort «Elounda Mare» έρχεται στις 20/2 για να μας μυήσει στην πολύ καλή σύγχρονη ελληνική κουζίνα του με την κρητική προφορά. Κλείστε θέση!

«Old Mill»: Το 3ο Symposio at Ark μας πάει Ελούντα

Hταν κάτι παραπάνω από θερμή η ανταπόκρισή σας στο πρώτο για φέτος γαστρονομικό ραντεβού του 3ου Symposio at Ark, που έφερε για μία βραδιά στην Αθήνα το εμβληματικό εστιατόριο «Toula’s Gastronomy» από την Κέρκυρα. Οι χώροι του «Ark» γέμισαν από νωρίς με κόσμο που απόλαυσε τις πολύ ξεχωριστές σπεσιαλιτέ της Τούλας Βεργέτη, συνομίλησε μαζί της μετά τη λήξη του γεύματος και, πάνω από όλα, ταξίδεψε νοερά μέχρι την πρωτεύουσα των Επτανήσων χωρίς καν να απομακρυνθεί από την Αθήνα.

«Old Mill»: Το 3ο Symposio at Ark μας πάει Ελούντα - εικόνα 1
Αυτή είναι άλλωστε και η πεμπτουσία του πολύ ξεχωριστού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Το αμέσως επόμενο εισιτήριό μας γράφει επάνω Ελούντα, καθώς κοντά μας έρχονται το πολυβραβευμένο εστιατόριο της τουριστικής ναυαρχίδας της Κρήτης «Old Mill» και ο σεφ Δημήτρης Βεργάκης. Mέσα στους κήπους του εμβληματικού resort «Elounda Mare», το κομψό εστιατόριο διαγράφει εδώ και χρόνια μια πολύ επιτυχημένη πορεία, που έχει αποτιμηθεί με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Η πολύ καλή σύγχρονη ελληνική κουζίνα βρίσκεται διαχρονικά στον πυρήνα της φιλοσοφίας του, διανθισμένη όμως με κρητικές πινελιές και πολλές πρώτες ύλες της περιοχής που κάνουν τη διαφορά. Τα σκιουφιχτά από την Κριτσά, που παντρεύονται με κόκορα και ανθότυρο από τον Ψηλορείτη, το χταπόδι σε κρέμα από μπρόκολο με ξύγαλο και αμύγδαλο αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λαβράκι σχάρας με ρίζα αγριομάραθου και σάλτσα από αχνιστά μύδια είναι ορισμένα από τα γευστικά στιγμιότυπα που μας επιφυλάσσει το ειδικό menu dégustation της βραδιάς, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε να το απολαύσουμε.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Old Mill»: Το 3ο Symposio at Ark μας πάει Ελούντα - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Old Mill» για την Πέμπτη 20/2

Welcome Drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Χταπόδι σε κρέμα μπρόκολο με ξύγαλο
και αμύγδαλο

Πρώτο ορεκτικό
Σκιουφιχτά Κριτσάς με κόκορα και ανθότυρο

Δεύτερο ορεκτικό
Σαλάτα μυρωδικών με πίκλες από ρίζες Ιεράπετρας σε πουρέ σελινόριζας,
κριτσίνι χαρουπιού και χυμό ροδιού

Κυρίως πιάτο
Λαβράκι σχάρας σε σταμναγκάθι με ρίζα αγριομάραθου και σάλτσα από αχνιστά μύδια
ή
Αρνί τσιγαριαστό με κόλιαντρο, σε χόντρο με σταφίδες και μυρωδικά και σάλτσα από γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο

Επιδόρπιο
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με εσπεριδοειδή Κρήτης και παστέλι

€ 42/άτομο

Η 1η αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα Metro Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.