«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ξεκινήσει, γι’ αυτό ο Άρης Τσανακλίδης αποφάσισε να αλλάξει το μενού του εστιατορίου του στο Θησείο δίνοντάς του ευρηματικές χειμερινές νότες.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Έστω και τώρα, Δεκέμβρη μήνα, κάποιοι ρομαντικοί κάθονται έξω για να χαζεύουν το ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη όταν έχει καλό καιρό. Είναι σαφές όμως ότι η δράση έχει μεταφερθεί στη ζεστή, ψηλοτάβανη σάλα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, λοιπόν, ο Άρης Τσανακλίδης άλλαξε μόλις το μενού στην «Kuzina» και του έδωσε χειμερινό χρώμα. Πώς; Με μια «σαλάτα του χειμώνα», που βάζει στο ίδιο πιάτο παντζάρι, μοβ και κίτρινο καρότο, γογγύλια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τα ντύνει με μια φουλ του umami βινεγκρέτ από ψητά κρεμμύδια και τα στεφανώνει με ψητό ταλαγάνι. Αλλά και με σούπα γλυκιάς κολοκύθας με πορτοκάλι, καρότο, τζίντζερ και πασατέμπο, με ζεστή πολέντα με ραγού άγριων μανιταριών, σπανάκι και πεκορίνο ή με χωριάτικη τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια πορτομπέλο και από πάνω λιωμένο καπνιστό μετσοβόνε και κατσικίσιο τυρί.

Εκτός από τους κλασικούς για όλες τις εποχές λουκουμάδες φέτας, πολύ ενδιαφέρον έχει η comfort δύναμη των τραγανών ρεβιθοκεφτέδων με μαϊντανό, άρωμα κόλιαντρου - λεμονιού και σάλτσα ταχίνι. Η comfort νοστιμάδα συνεχίζεται με καρέ από αρνάκι γάλακτος και σάλτσα δεντρολίβανου με ψητό σκόρδο αλλά και με χοιρινό σιγοψημένο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και μια φαντεζί σαλάτα ανανά με δυόσμο, λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο. Οι θαλασσινές σπεσιαλιτέ, τέλος, δίνουν σπέσιαλ χρώμα, όπως το σαφρανέ ριζότο με γαρίδες, πέστο μαϊντανού, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού ή το μυλοκόπι με καρότο, πράσο, φινόκιο και λεμονάτη βελούδινη μπεαρνέζ.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 1

Τα επιδόρπια περιλαμβάνονται στα δυνατά χαρτιά του Τσανακλίδη, με την τάρτα με καραμελωμένα καρύδια και παγωτό κανέλα και το αρμενοβίλ να ξεχωρίζουν δίπλα στην πολύ καλή γκοφρέτα σοκολάτας με κελυφωτό φιστίκι και μαστίχα και στο αμυγδαλωτό με homemade μυρωδάτο παγωτό μαχλέπι και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Top 3 του νέου καταλόγου

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 2

Pata negra

Είναι επιβεβαιωμένα εξαιρετικός ο σπανιόλικος μαύρος χοίρος και η σπεσιαλιτέ που δοκιμάζουμε εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σιγομαγειρεμένος λαιμός είναι τόσο τρυφερός, που κόβεται (που λέει ο λόγος) με μαρούλι· συνοδεύεται δε από πουρέ λευκής γλυκοπατάτας με σος μύρτιλου.

Ματσάτες

Το παραδοσιακό ζυμαρικό της Φολεγάνδρου σερβίρεται σε μια πληθωρική, απαλά κρεμώδη χειμωνιάτικη εκδοχή, στην οποία συναντιούνται μανιτάρια, τρούφα, παρμεζάνα και κάστανα. Βαθιά νοστιμιά και comfort απόλαυση.

Ταρτάρ τόνου

Από τα δυνατά χαρτιά του Άρη Τσανακλίδη οι εξωτισμοί, εδώ σε έναν γευσιδοτικό συνδυασμό του ωραιότατου ψαριού με τζίντζερ, λάιμ, πικάντικο wasabi, σόγια σος και μια κρέμα αβοκάντο. Ερεθιστικές εντάσεις, νοστιμιά και αρμονία των αντιθέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.