Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Λιλιπούτειο και ατμοσφαιρικό, το νέο στέκι της Λέκκα προτείνει σύνθετες πιατέλες και προσεγμένο bar food, σε ένα ενδιαφέρον σενάριο τσιμπολογήματος για όσους τριγυρνούν στην καρδιά της πόλης.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Είναι πάντα ευχάριστο να ανακαλύπτεις στέκια με προσωπικότητα και το «Λ19», που έκανε μόλις πρεμιέρα στην καρδιά της πόλης, είναι τέτοιο. Στο ισόγειο του επίσης φρέσκου ξενοδοχείου «Fos» στη Λέκκα, μοιάζει να ανταλλάσει urban χαιρετισμούς με την «Αμπάριζα» και το «Peek a Bloom» από την απέναντι πλευρά του δρόμου και ξεδιπλώνει τη δράση του με επίκεντρο τη μεγάλη ξύλινη μπάρα του, βαμμένη σε ζεστό πετρόλ χρώμα. Όχι πως του λείπουν τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο και κάποια άλλα στο έμπα, κάτω από μια όμορφη σύνθεση με καθρέφτες διαφόρων μεγεθών, νομίζω όμως ότι, πιάνοντας μία από τις αναπαυτικές θέσεις στο μπαρ, θα το απολαύσετε περισσότερο – μαζί και τις χαλαρές τζαζ μουσικές.

Ο κατάλογος άλλωστε που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς από την μπριγκάντα του κολωνακιώτικου «Simul» δίνει έμφαση στο προσεγμένο bar food, και δη στις ιδιαίτερες πιατέλες, που είναι ό,τι πρέπει για να τσιμπολογήσεις παρέα με τα περίπου 60 καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρασιά, αρκετά από τα οποία προσφέρονται και σε ποτήρι. Πέρα από τις αναμενόμενες, με τυριά και αλλαντικά, που όμως εδώ έρχονται φορτωμένες καλούδια από το Μέτσοβο, τα Χανιά, τη Νάξο και την Κερκίνη, για παράδειγμα η πιατέλα με τους ελληνικούς μεζέδες στολίζεται με al dente βρασμένα μαυρομάτικα, φάβα με ωραία γήινη γεύση, ντολμαδάκια με τρυφερό φύλλο και μια θαυμάσια ταραμοσαλάτα, που ταιριάζει στα αρτιζανάλε βιολογικά ψωμιά από το Betty’s Bakery.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 1

Αν, πάλι, πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε κάποια κύρια πιάτα, όπως το κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και λίγο αβγοτάραχο, που κρατά ευχάριστα στο δόντι, ή το φανταστικό vegetarian σουβλάκι, που δίνει το «παρών» και στη vegetarian πιατέλα, η οποία παίζει μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες και αρκούντως healthy επιλογές στην πρωινή κάρτα του μαγαζιού.

Βάλτε στη μέση...

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 2

...την πιατέλα της σούβλας

Ζουμερά σουβλάκια από μοσχάρι και κοτόπουλο, με σωστό ψήσιμο, συγκατοικούν με σουβλάκια από μανιτάρια, λαχανικά και τυριά. Τα «απαγκιστρώνεις» και δημιουργείς ένα πολύχρωμο mix, που συνοδεύεται από ωραία, τραγανά σαλατικά.

...το vegetarian σουβλάκι

Ο άπαιχτος γύρος μανιταριών από τη Δίρφη τυλίγεται σε αφράτη και καθόλου λαδερή πίτα και συνοδεύεται από ελαφριά σαλάτα λάχανο-­καρότο. Ούτε που καταλαβαίνεις ότι το κρέας απουσιάζει.

...το σπιτικό τσουρέκι

Αιθέριο τσουρέκι αρτυμένο με φινετσάτο σιρόπι, από πάνω ελαφριά κρέμα από ταχίνι, όλο γεύση, και παγωτό ελληνικού καφέ, τριγύρω τραγανά καρύδια και αμύγδαλα. Ένα γλυκό μπουκιά και συχώριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.