«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Το ιστορικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Λίγα μέτρα από τα γραφικά, πολυπερπατημένα σκαλάκια της Μνησικλέους, το πιο ιστορικό εστιατόριο στη γειτονιά της Πλάκας, η «Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά», αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κλασική κατάληξη μετά τα πολιτιστικά δρώμενα στη σκιά της Ακρόπολης ή για εκείνες τις ώρες που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη σας, η ταβέρνα στη συμβολή των Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας - εικόνα 1

Τα ξύλινα τραπεζάκια μπροστά από το υπέροχο νεοκλασικό μαζί με τις ολάνθιστες γωνιές, τα ψηλά δέντρα και τα πλακόστρωτα επίπεδα φτιάχνουν ένα υπέροχο σκηνικό, ικανό να σε μεταφέρει σε άλλες εποχές και τόπους. Κρεατικά και ψαρικά συμπυκνωμένης νοστιμιάς βγαίνουν καθημερινά από τη σχάρα και το φούρνο (ξεχωρίζει το μαλακό φιλέτο σχάρας μόσχου με φρέσκες πατάτες ή λαχανικά) και πικάντικοι μεζέδες γεμίζουν τον τόπο με αρώματα, ενώ μια μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών είναι διαθέσιμη καλύπτοντας κάθε budget. Στα μπόνους η μαγευτική θέα από την ταράτσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

Ερεχθέως 16 και Ερωτόκριτου 12, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.