Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Ανεβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες αθηναϊκές ταράτσες για να δοκιμάσουμε τα καινούργια πιάτα στο καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη.

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Δεν υπάρχει αλλού αυτή η θέα που ενώνει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της αθηναϊκής αρχαιότητας. Μπροστά σου, σε απόσταση αναπνοής, η επιβλητική δωρική λιτότητα του Ναού του Ηφαίστου και ψηλά στο βάθος η φωτισμένη Ακρόπολη αποτελούν τα δυνατά χαρτιά που κάνουν το εστιατόριο να γεμίζει. Τα ιταλικά μπλέκονται με τα αμερικάνικα, τα κινέζικα με τα γαλλικά και τα ελληνικά – και το εστιατόριο σφύζει από ζωή.

Ο Άρης Τσανακλίδης, με ένα μενού που συμπεριλαμβάνει κορμό ελληνικών γεύσεων συμπληρωμένο με μεσογειακές κι εξωτικές ιδέες, έχει δημιουργήσει μέσα στα χρόνια ένα πολύ αγαπημένο σε Έλληνες και ξένους εστιατόριο, σημείο αναφοράς στην περιοχή. Από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα που ξεχωρίζουν πρώτος και καλύτερος έρχεται ο τόνος tataki, που αναδεικνύει τη διάφανη σάρκα του ψαριού με έξτρα νοστιμιά από μια πικάντικη σάλτσα με wasabi, σόγια και ταχίνι.

Στη συνέχεια τις εντυπώσεις κλέβουν τόσο τα χειροποίητα στριφτάρια, μελωμένα με ξινοτύρι και τηγανητό σκόρδο, για την comfort νοστιμάδα τους όσο και η σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι, φέτα και βασιλικό για την πρωτότυπη δροσιά της και την εντυπωσιακή γεωμετρία στο food styling. Σε γνώριμα κι ενδιαφέροντα ελληνικά γευστικά μονοπάτια κινούνται ο αστακός γιουβέτσι, αρωματισμένος με ούζο, εστραγκόν και σαφράν, αλλά και το αρνάκι με την ωραία αντίθεση ανάμεσα σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας και τα τραγανιστά τσιπς της. Αλλιώς υπάρχει ωραίο χιλιανό λαβράκι μαριναρισμένο σε miso και mirin, φουλ στο umami. Στο φινάλε, εκτός από το μιλφέιγ, χαρήκαμε ένα βελούδινο αρμενοβίλ με μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολάτα κι ένα εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Summer hits

Λαβράκι - αβοκάντο

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 1

Ένα στεφάνι από μαριναρισμένο σε λάιμ λαβράκι, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο και τελείες καυτερής πιπεριάς, έχει στο κέντρο του έναν πολύ ωραίο και αρωματικό πουρέ αβοκάντο. Καλοκαιρινός συνδυασμός που εξιτάρει.

Χτένια - μπιζέλια

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 2

Μυρίζει άνοιξη και καλοκαίρι μαζί αυτό το πιάτο, συνδυάζοντας την αλαβάστρινη τρυφεράδα και τη λεπτότητα των χτενιών με έναν πουρέ μπιζελιών σε ζωηρό πράσινο, που μοσχοβολάει σε κάθε μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.