«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Τελευταίος προσκεκλημένος για φέτος, ο chef-patron Μανώλης Παπουτσάκης, με ξεχωριστές γεύσεις από τη βραβευμένη κρητική πρεσβεία που έχει στήσει στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε θέση!

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Αυλαία ρίχνει το 2o Symposio at Ark ύστερα από ένα συναρπαστικά νόστιμο εξάμηνο γνωριμίας με βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας, τους ίδιους τους σεφ τους, τις πιο δυνατές τους σπεσιαλιτέ. Ένα ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας ήρθε και ξαναήρθε στις ξεχωριστές βραδιές –οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν sold out από τη στιγμή της ανακοίνωσής τους– του 2oυ Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12.

Κάθε βραδιά στη σάλα του «Ark» κι ένα μοναδικό ταξίδι πότε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, πότε στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, πάντα όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του executive chef του εστιατορίου Γιάννη Μπαξεβάνη και του chef de cuisine Φίλιππου Δημόπουλου, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι προσκεκλημένοι σεφ να μαγειρέψουν σαν... στο σπίτι τους.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 1

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο τελευταίο ραντεβού που μας κλείνει για φέτος το πρωτοποριακό γαστρονομικό event, με επίτιμο καλεσμένο τoν Μανώλη Παπουτσάκη (20/6). Ο Χανιώτης σεφ έκανε με το «Χαρούπι» ένα από τα πιο πολυσυζητημένα openings των τελευταίων ετών στη συμπρωτεύουσα, στήνοντας μια πραγματική κρητική πρεσβεία στα Λαδάδικα: φέρνει σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες από τη μεγαλόνησο, προσφέρει πολλές γνωστές και δημοφιλείς κρητικές σπεσιαλιτέ αλλά και ορισμένες ξεχασμένες γεύσεις, άλλοτε μένοντας πιστός στην παραδοσιακή συνταγή, άλλοτε παρεμβαίνοντας με λεπτές και κομψές πινελιές στο προσωπικό του ύφος.

Στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό θα παρουσιάσει μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ που σερβίρει στη συμπρωτεύουσα, όπως η διά­σημη κρητική κρεατότουρτα με τη μορφή χειροποίητων ραβιολιών από χαρούπι και κρέμα αβγολέμονο ή το περίφημο γαμοπίλαφο με ζυγούρι και παγωτό γιαούρτι, γράφοντας έτσι έναν… fusion επίλογο για τη φετινή διοργάνωση στην πανέμορφη βεράντα του «Ark» πάνω στο κύμα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Χαρούπι» για την Πέμπτη 20/6

Welcome drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με ψητό σκόρδο, δενδρολίβανο, ξίδι Μαρουβά

Δεύτερο πιάτο
Κρητικό κουαρτέτο
• ο ντάκος αλλιώς
• αβγό ορτυκιού με στάκα, σπαράγγι και τρούφα
• χορτοκαλίτσουνο
• ραβιόλι χαρουπιού «κρεατότουρτα»

Τρίτο πιάτο
Γαμοπίλαφο με ζυγούριμε αλμυρό παγωτό γιαουρτιού-­πηχτόγαλου και τζελ λεμόνι

Επιδόρπιο
Μιλφέιγ ξεροτήγανο χαρουπιού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.