Ένα «Ανάποδο Πλατάνι» φύτρωσε στο Πήλιο

Στην πλατεία Αγίας Κυριακής, τη μία από τις τέσσερις πλατείες της Τσαγκαράδας, το παλιό καφενείο μετατράπηκε σε ένα ατμοσφαιρικό wine bar. 

Ένα «Ανάποδο Πλατάνι» φύτρωσε στο Πήλιο

Στην πλατεία Αγίας Κυριακής, τη μία από τις τέσσερις πλατείες της Τσαγκαράδας, άνοιξε πρόσφατα το «Ανάποδο Πλατάνι». Πρόκειται για το παλιό καφενείο πλάι στην ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, το οποίο η Μαρία Κωνσταντινίδου μετέτρεψε με αγάπη και ιδιαίτερο γούστο σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό wine bar με καλλιτεχνική αύρα.

Vintage πολυέλαιοι, χαλιά της γιαγιάς, παλιοί καναπέδες, χειροποίητα ξύλινα τραπέζια με μάρμαρο, πορσελάνινα σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα της μαμάς δίνουν γοητεία στο χώρο, και η Μαρία πάντα εκεί, όχι μόνο επί της υποδοχής αλλά και στην ανοιχτή κουζίνα απ’ όπου βγαίνουν από φρεσκοψημένα ψωμιά, σπιτικά γλυκά και χειροποίητα κρουασάν μέχρι τάρτες, πίτσες και πιάτα με γεύσεις της Μεσογείου και της Ανατολής. Θα τα ταιριάξετε με σπιτικά αναψυκτικά και λικέρ, επώνυμα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, αλλά και κάποια καλλιτεχνική έκθεση ή μουσική βραδιά από εκείνες που διοργανώνονται από καιρού εις καιρόν.

iΤσαγκαράδα, Πήλιο | 242604888

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.