Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta»

Ένα μητροπολιτικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας παίζει με πολύ νόστιμη Ιταλία όλη την ημέρα. Είναι ό,τι πρέπει για καφέ και μπρέκφαστ, μεσημεριανό και δείπνο pre ή after theatre αλλά και για νόστιμες ανάπαυλες στις χαρούμενες βόλτες των γιορτών.

Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta»

Oλο το στήσιμο και το στιλ του «Opera Quarta» αποπνέει έναν μιλανέζικο μητροπολιτικό ιταλισμό με την ωραία μπάρα και τα άνετα στουλ – πρώτης τάξεως πειρασμός για να καθίσεις να φας χαζεύοντας το δάσος από χάρτινους κυλίνδρους, κομμένους σε διαφορετικά μήκη, που έβαλαν στο ταβάνι οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, οι οποίοι έφτιαξαν το εικαστικό ντεκόρ του μαγαζιού. Στρατηγικά τοποθετημένο στην Κριεζώτου, το ανανεωμένο «Opera Quarta» παίζει νόστιμα όλες τις ώρες της ημέρας.

Το πρωί έχεις ιταλιάνικες πίτες (piadina) με προσούτο, μοτσαρέλα και άγρια ρόκα ή με γαλοπούλα, μοτσαρέλα και άισμπεργκ και τα ανάλαφρα σάντουιτς του Τορίνο, τα tramezzini (με ψητό ζαμπόν και τυρί, σολομό και αβοκάντο και τόνο, μαγιονέζα και άνηθο). Έχεις επίσης κρουασάν, γεμιστά και μη, αλλά κι έξι διαφορετικές προτάσεις με αβγό για μπρέκφαστ. Από το μεσημέρι και μετά ο κατάλογος φαγητού παραμένει ίδιος.

Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta» - εικόνα 1

Ο σεφ Emmanuele Nocito, μισός Έλληνας με καταγωγή από τον Τάραντα της Πούλια και μεγαλωμένος στο Μιλάνο, έχει πολύ ωραίες ιδέες. Η πίτσα είναι από τα δυνατά χαρτιά του, καθώς η ζύμη της συνδυάζει την τραγανότητα χωριάτικου ψωμιού και την ελαφράδα της αραβικής πίτας με έναν πολύ φινετσάτο τρόπο. Η πρωτότυπη Terramare ταιριάζει επιτυχημένα γαρίδες με μανιτάρια, μοτσαρέλα και ντομάτα, ενώ στην Prosciutto e parmigiano η δύναμη του ωριμασμένου για τριάντα μήνες τυριού γράφει δίπλα στη λεπτότητα του προσούτο της Πάρμα. Υπ’ όψιν ότι η quattro formaggi (ταλέτζιο, γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα) είναι πάρα πολύ καλή, όπως και η capricciosa και η πρωτότυπη Caesar pizza.

Ο σεφ προτείνει πολύ ωραία ριζότο και, εκτός από το μιλανέζε με ossobuco και παρμεζάνα 36 μηνών ή το nero di sepia με θαλασσινή umami νοστιμάδα, το καινούργιο του με κρέμα κολοκυθιού, καρπάτσιο ωμής γαρίδας και ξύσμα λάιμ είναι από τις γεύσεις που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Στις μακαρονάδες, που φτιάχνονται όλες με pasta fresca, εκτός από την al limone, που εξιτάρει με την αρωματική της γλυκοφάγωτη αιχμηρότητα, η Bolognese με φρέσκα paccheri έχει τη γοητευτική οικειότητα της Ιταλίδας mamma. Την κοτολέτα μιλανέζε ζητήστε την ελάχιστα τηγανισμένη για να την ευχαριστηθείτε. Η bavarese λευκής σοκολάτας με βανίλια και πιπεράτα φρούτα του πάθους είναι ανάλαφρο γλύκισμα για το τέλος, ενώ η σοκολάτα στα φρέσκα προφιτερόλ έχει δυναμική που ξεχωρίζει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.