Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios»

Η ανήσυχη ομάδα του «Clumsies» επιχειρεί ένα τολμηρό καινούργιο concept, που συνθέτει μπαρ, καφενείο, ταβέρνα και αστικό εστιατόριο σε ένα κομψό ολοήμερο πάρτι.

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios»

Μωσαϊκό από τα παλιά, σε μπεζ, καφέ, λευκό, ανεβασμένο από το πάτωμα στον τοίχο. Bloody Mary με ένταση μπαχαρικών και καπνιστή γεύση από... γεμιστά. Βαρέλια σαν γλυπτά σε μπάνικη εγκατάσταση πίσω από το μπαρ, δηλαδή το «κατρούτσο» σε μια πρωτοποριακή παλαίωση τύπου solera για το τσίπουρο Δεκαράκι. Οι γκόγκες –τα αρβανίτικα νιόκι–, σερβιρισμένες λιτά με καμένο βούτυρο και ξερή ξινομυζήθρα, είναι τέλειος μεζές για Dry Martini και άλλα άγλυκα κοκτέιλ. Τραπέζι μαρμάρινο με περίγραμμα κυματιστό, μοναστηριακό meeting point με πολυθρόνες σε μπρούντζο και μπλε ρουά βελούδο.

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios» - εικόνα 1

Calexico και κατόπιν Imam Baildi στο DJ set. Γυναικοπαρέες, ψαγμένα ζευγάρια, δανδήδες, λαός, Κολωνάκι, «προχώ» φάτσες, μπάρα σφύζουσα, τραπέζια γεμάτα. Πέρφεκτ σερβ (perfect serve) ούζου με το premium Άδολο on the rocks, με μυρωδάτο νερό στο οποίο έχουν εκχυλιστεί αγγούρι και κολοκύθι, σε μπρούντζινο δισκάκι καφενείου. Φωτιστικό με κύκλο κι έκκεντρα βαλμένη λάμπα ως σύγχρονη απόδοση του μοντέρνου (θέλω να βρω ένα για το σπίτι). Μαύρα σακάκια και πουκάμισα με ένα κόκκινο κουμπί για τους bartenders και ανοιχτό καφέ για τα παιδιά που σερβίρουν (θα ήταν πιο σένιο νομίζω αν ήταν λευκό).

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios» - εικόνα 2

Γιουβέτσι με κριθαράκι και μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα με τριμμένο αρσενικό Νάξου, μανιτάρια και μαύρο σκόρδο, σερβιρισμένο σε αλουμινένιο κατσαρολάκι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Λούπα από κομμάτι του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ένθετη αφήγηση από τα «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας». Ορεκτικό, ανάποδο Senios Martini με παλιομοδίτικο άρωμα «Μυρτώ». Λευκή μεταλλική σκάλα κόντρα σε δρύινη επένδυση ξύλου, σαν πίνακας του Έσερ στην εποχή του «Wallpaper». Milk Punch με κρέμα μπουγάτσα, Negroni με μαύρη ελιά, Βινσάντο, δίκταμο και ρίγανη, στιφάδο οσομπούκο, μοσχαρίσια spare ribs γιαουρτλού, ήτοι γευστικός μεταμοντερνισμός με «γαλανόλευκο» χρώμα.

Πατάρι σούπερ σένιο, με εξαιρετική θέα στην μπάρα κι έξω στο δρόμο, πάνελ με βιενέζικη ψάθα σαν παλιό καφέ-ζαχαροπλαστείο και μηχανή καβουρντίσματος καφέ, όπου θα φτιάχνουν τα δικά τους χαρμάνια. Τι είν’ η πατρίδα μας; Μην είναι μπαρ, καφενείο, ταβέρνα, αστικό εστιατόριο ή μήπως μια κομψή ακροβασία σε ένα επιτυχημένο κολάζ των προηγούμενων;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.