«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Πνιγμένο στο πράσινο με παλιομοδίτικη γοητεία, οι παρέες τσιμπολογούν νόστιμα και προσιτά, και τις Κυριακές απολαμβάνουν brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς

Και όμως, καταφέρνουν και επιβιώνουν ακόμη παλιά σπίτια της δεκαετίας του 1950, στο Χαλάνδρι περιτριγυρισμένα από τον κήπο τους. Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς ενός εκ των συνεταίρων του «Abuela» (γιαγιά στα ισπανικά) μεταμορφώθηκε σ' ένα μπιστρό που εκπέμπει εκείνη τη χαλαρή ατημέλητη γοητεία που σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας. Στο έμπα κρέμονται πολύχρωμες κορδέλες στα κλαδιά της γέρικης ελιάς. Αριστερά χώμα, πηγάδι και το θεόρατο πεύκο, δεξιά τσιμέντο, πρασινάδα με δέντρα, φοινικοειδή, θάμνους παντού. Στην «Abuela» έχουν κυρίως μεζέδες και λίγα, αλλά πολύ χορταστικά πιάτα, που μπαίνουν στη μέση στο τραπέζι. Οι Χαλανδριώτες, νέοι και μεγαλύτεροι το τιμούν δεόντως, για μια προσιτή και νόστιμη συνεύρεση.

Έτσι λοιπόν αξίζει να πάρεις σίγουρα τα «ντολμαδάκια της γιαγιάς» για τη μυρωδάτη γλύκα τους, την ορεκτική «τάμπουλε» τραγανής κινόα με ποικιλία ωραίων σαλατικών και άνηθο, τραγανό και πολύ comfort πεϊνιρλί με μοτσαρέλα - ντοματίνια – πέστο, πληθωρικό καβουρμά με λιωμένο τυρί, πολύ καλή τηγανιά μανιταριών με βαλσαμικό ξύδι. Όλα έρχονται σερβιρισμένα σε όμορφα πιάτα, πήλινα και ξύλινες τάβλες. Αν η παρέα θέλει κάτι πιο μεστό, τότε μη διστάσετε να παραγγείλετε το πολύ χορταστικό steak sandwich με νοστιμότατα μπριζολάκια χοιρινού λαιμού μέσα σε τραγανή φραντζόλα με σάλτσα πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμη το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Είναι ωραία ιδέα επίσης και για κυριακάτικο brunch.

«Abuela»: Χαλαρά στον 50's κήπο της γιαγιάς - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.