Mια βραδιά με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στον «Βασίλαινα»

Πέντε πιάτα του Μάνου Γαρνέλη, τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα σταφυλής, και μια κατάδυση σε δύο terroir.

Mια βραδιά με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στον «Βασίλαινα»

Πέντε πιάτα του Μάνου Γαρνέλη, τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα σταφυλής, και μια κατάδυση σε δύο terroir.

Mια βραδιά με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Μια ακόμη βραδιά με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρασί διοργανώνει το εστιατόριο «Βασίλαινας» την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Η Δράμα, όπου και έγινε η αρχή –ο Κώστας Λαζαρίδης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη συστηματική παραγωγή κρασιού στην περιοχή– έχει δικαιωματικά τη μερίδα του λέοντος στο pairing, πλην όμως και το μεταγενέστερο οινοποιείο στο Καπανδρίτι, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2006, δηλώνει κι εκείνο «παρών». Στο μενού που έχουν συνθέσει η σομελιέ του εστιατορίου Μαρία Δελήτσικου και ο σεφ Μάνος Γαρνέλης δυο πολυποικιλιακά και δυο single vineyard κρασιά και ένα απόσταγμα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας θα δέσουν αρμονικά με τις μοντέρνες αποχρώσεις της κουζίνας του βραβευμένου εστιατορίου. Το κόστος συμμετοχής είναι € 50 ανά άτομο.

Το μενού της βραδιάς

Mια βραδιά με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στον «Βασίλαινα» - εικόνα 2

Πράσινη σαλάτα, baby ρόκα, σπανάκι, ροδάκινο, κροκέτα ξινομυζήθρας Κρήτης, βασιλικός
Domaine C. Lazaridi “Αμέθυστος Λευκός”, Sauvignon Βlanc/Ασύρτικο, Δράμα ‘17

Ταρτάρ Τόνου με ανανά, κόλιανδρο και finger lime
Domaine C. Lazaridi,“Chateau Julia”, Chardonnay, Δράμα ‘17

Καλαμάρι σχάρας, κους κους με βανίλια Μαδαγασκάρης και σαφράν
Κ. Λαζαρίδης Merlot Single Vineyard, Δράμα ‘17

Picanha από αρνάκι Βόνιτσας με μους καπνιστής μελιτζάνας, ψητή τομάτα και σάλτσα BBQ
Domaine C. Lazaridi “Οινότρια Γη”, Cabernet Sauvignon/Αγιωργίτικο, Καπανδρίτι Αττικής ‘16

Κανταΐφι με μους λευκής σοκολάτας με γλυκολέμονο, κόκκινα φρούτα και παγωτό τριαντάφυλλο
Domaine C. Lazaridi, Απόσταγμα Σταφυλής, “Methexis” Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Δράμα

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.