Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Ανακοινώθηκαν χτες τα φετινά αστέρια των κύριων πόλεων της Ευρώπης.

Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Δεν υπάρχει μεν ακόμη επίσημη ενημέρωση για τα αστέρια Michelin των Main Cities of Europe για το 2018 αλλά από την πληροφόρηση που ήδη έχουμε, όλα τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύθηκαν διατηρούν τα αστέρια που είχαν το 2017 και κανένα νέο δεν προστέθηκε.
Αυτό σημαίνει ότι τα 2άστερα της πρωτεύουσας είναι το «Funky Gourmet» και η «Σπονδη» ενώ με ένα αστέρι βραβεύονται το «Botrini's», η «Hytra» και το «Varoulko Seaside».

Αφού πρώτα ευχηθούμε στους σεφ και τα εστιατόρια θερμά συγχαρητήρια, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ότι κάπου υπάρχει μια αγκύλωση στον συμπαθέστατο λαστιχάνθρωπο, καθώς αν κοιτάξει κανείς τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους τα αξιοβράβευτα ρεστοράν είναι αρκετά και με επιβεβαιωμένο το υψηλό γαστρονομικό τους επίπεδο. Είναι κρίμα λοιπόν και για τη δική μας γαστρονομία αλλά και για την δική τους εξέλιξη και αξιοπιστία, να μην εκφράζεται ολόκληρος ο δυναμισμός της αθηναϊκής σκηνής στον οδηγό Michelin. Υπάρχει βεβαίως πάντα το μεγάλο θέμα των εξαιρετικών εστιατορίων που υπάρχουν στα νησιά μας και γενικότερα στους τουριστικούς προορισμούς αλλά παρ ότι συζητιέται κατά καιρούς από τους Γάλλους δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του.

ΥΓ. Παρότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou, που το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη ανέβηκε κερδίζοντας το 2ο του αστέρι δύο χρόνια μετά το πρώτο!

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.