Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 1

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στο «Dos Hermanos», όταν άνοιξε το πολύχρωμο σκηνικό του στον όροφο τότε: μου είχε κάνει εντύπωση το προσεγμένο φαγητό, κάτι που επιβεβαίωνα διαρκώς σε επόμενες επισκέψεις μου. Μέσα στα χρόνια, βέβαια, το δημοφιλές μεξικάνικο εστιατόριο έχει εξελιχτεί και μεγαλώσει. Εκτός από την πάνω αίθουσα, έχει επεκταθεί και στο ισόγειο και στο βάθος έχει δημιουργηθεί ένας μικρός εντυπωσιακός κήπος, όπου τρως υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο.

Μια στιλάτη πολυχρωμία απλώνεται παντού, άλλοτε πιο αφαιρετική (σαν σε μοντέρνο μουσείο) και άλλοτε πιο μπαρόκ αλλά όχι παλιομοδίτικη, καρυκευμένη με κάκτους, μάσκες, αγάλματα, κεντημένα σομπρέρο, αποικιακά έπιπλα, κεραμικά πιάτα σε γήινα χρώματα... Φέτος που κλείνει τα είκοσι πέντε, λοιπόν, το «Dos Hermanos» δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι τα γενέθλιά του. Από το τέλος του μήνα θα οργανώσει πάρτι και διάφορα χάπενινγκ αλλά και διαγωνισμούς με πολλά δώρα, το κορυφαίο εκ των οποίων θα είναι η κλήρωση ενός δεκαήμερου ταξιδιού στο Μεξικό (τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε σύντομα στο «α»).

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 2

Από τα καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε την πλούσια, δροσερή και φρουτώδη σαλάτα­ με μάνγκο, αβοκάντο και μαρούλι, συνδυασμένη με κράνμπερι, μαριναρισμένα φιλετίνια από ψαρονέφρι και μια ωραία σάλτσα μάνγκο που της δίνει έξτρα γεύση. Τις quesadillas μην τις χάσετε, έρχονται ψητές και τραγανές με διάφορες γεμίσεις – αυτή με τσορίθο και γουακαμόλε είναι πικάντικη και ορεκτική. Τα τραγανιστά taquitos είναι ωραίος μεζές και μου άρεσαν στην εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι τορτίγιες, είτε σταρένιες είτε καλαμποκιού­, φτιάχνονται καθημερινά στο εστιατόριο.

Έτσι μπορείς να χαρείς burrito τα οποία γαρνίρονται με τυρί που λιώνει καθώς ψήνονται στο φούρνο, νοστιμότατες green enchiladas poblanas σε τορτίγια καλαμποκιού που μαγειρεύονται σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς poblano, γεμίζονται με κοτόπουλο και ψήνονται στο φούρνο και, φυσικά, fajitas τις οποίες επέλεξα να γεμίσω με γευστικότατο ψιλοκομμένο skirt steak μαριναρισμένο σε τσίλι, που ψήνεται στη σχάρα κι έρχεται μπροστά σου σε καυτό μαντέμι. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο­ το κέφι ανάβει με συγκρότημα­ Κουβανών που παίζει λατίνο ρυθμούς κι ένα χορευτικό ζευγάρι που παρασύρει μαζί του τον κόσμο.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906. Τιμή: € 22-28.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.