Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 1

ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Όταν κάθεσαι στο εξωτερικό ντεκ με τα μοντέρνα φωτιστικά και τα άνετα καναπεδάκια, το βλέμμα τραβάνε οι γλυπτές φιγούρες της Βάνας Ξένου –σαν φευγαλέοι ισορροπιστές–, που «ίπτανται» κάτω από το γυάλινο στέγαστρο της στοάς. Στο πολυτελές εσωτερικό με τα ζεστά χρώματα η φωτεινή επιγραφή «Life goes on» σταμπάρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στο γκρι του τοίχου, ανάμεσα σε έργα τέχνης κι εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Εκεί θα δεις και το κόκκινο μπαρ, που προτείνει κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά, τα οποία ταιριάζουν όμορφα με την πολυσυλλεκτική σε αναφορές κατεύθυνση της κουζίνας. Εκτός του a la carte, μπορείς να προτιμήσεις ένα από τα δύο μενού των € 18 και € 26 (εκτός Σαββάτου).

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 2

ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ MΑΥΡΟ SUSHI;
Η γκάμα των επιλογών είναι μεγάλη, με πολύ καλή ισορροπία ρυζιού-ψαριού. Θα το δείτε σε ένα σετ nigiri - maki (nigiri τόνου και σολομού και από maki Alaska και California) και όχι μόνο: το πλούσιο hot sushi roll tempura style με τηγανητό καβούρι με μαλακό κέλυφος και αβγά χελιδονόψαρου μπορεί άνετα να το χαρεί και κάποιος που δεν είναι λάτρης των ωμών, ενώ τα rainbow rolls, στρωμένα με λεπτές φέτες τόνου και σολομού, είναι ωραιότατα. Ενδιαφέρουσα περίπτωση το sushi με μαύρο «απαγορευμένο» ρύζι, αγαπημένο των Κινέζων αυτοκρατόρων, με γήινη γεύση και μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολύ υγιεινό.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 3

ΑΠΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΧΡΙ STEAK
Ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του, ο Γιάννης Βιδάλης και ο Γιάννης Χρυσοχοΐδης, παντρεύουν μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και... κοσμοπολιτισμό. Έχεις, λοιπόν, από τη μία τραγανά πολίτικα κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο και σερβίρονται με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή ένα νόστιμο ψητό χταπόδι με κυδωνάτες πατάτες και από την άλλη πιο εξωτικά, γλυκοφάγωτα καλαμαράκια στο wok, με sweet chili και σπιρτόζικο τζίντζερ. Το ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια πορτομπέλο και πορτσίνι, τρούφα και κατσικίσιο τυρί έχει γενναιόδωρα αρώματα και δυνατή καπνιστή επίγευση –θα ήθελα μόνο να κρατάει λίγο παραπάνω στο δόντι– και το strip loin από Black Angus έρχεται με τρεις σος (μανιταριών­, πιπεριών και πολύ καλή bearnaise) και τραγανό πατατάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.