4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

Στο "Hilton"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 1

Τα φετινά ΒορΟινά περιμένουν τους Αθηναίους οινόφιλους­ αυτήν τη Δευτέρα 30/1 (12 μ.-3 μ.μ. για τους επαγγελματίες, 3-8 μ.μ. για το κοινό. Είσ.: € 8), δίνοντάς τους τη δυνατότητα, εκτός από το να δοκιμάσουν πληθώρα ετικετών των μελών της Ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδας, να παρακολουθήσουν την τελική αναμέτρηση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων.

Στο "Εlectra Μetropolis"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 2

Διπλό οινικό ραντεβού στη Μητροπόλεως. Αύριο Παρασκευή 27/1 φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά θα παίζουν στο τερέν του wine aperitivo με τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες και την DJ Χριστίνα Γιαννοπούλου με φρέσκια ραδιοφωνική μουσική στο χώρο του "Library" στο ισόγειο (6-10 μ.μ., € 16 το άτομο). Έπεται ένα sparkling brunch στις 29/1 στην κορυφή του ξενοδοχείου, όπου θα πρωταγωνιστούν τα αφρώδη κρασιά της Βόρειας Ελλάδας και η θέα (12 μ.-4 μ.μ., € 42 το άτομο).

Στο "Μοnk"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 3

Αυτήν την Κυριακή 29/1 (από 9 μ.μ.) το wine bar-restaurant της οδού Καρόρη την αφιερώνει στον oινοποιητικό συνεταιρισμό Βαένι Νάουσα κι έχει στο πρόγραμμα κρασί, fingerfood και groovy μουσικές από τον resident DJ Jim. Θα δοκιμαστούν Δογματικός λευκός (Ξινόμαυρο, Blanc de Noir) αγκαζέ με σασίμι σολομού σε μαρινάδα τζίντζερ-σησαμέλαιου και κράκερ ρυζιού και Νάουσα ερυθρός (Ξινόμαυρο), συνοδευόμενος από spare ribs με BBQ sauce. Κόστος συμμετοχής: € 15.

Στο "Uberness"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 4

Ακόμη και η ιδιαίτερη post-καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά στου Ρέντη (Τζων Κέννεντυ 1) έχει αυτές τις ημέρες τη ΒορΟινή πλευρά της. Μέχρι αυτήν την Κυριακή 29/1 το αμαρτωλά πληθωρικό streetfood της, hot dog, burger, τηγανητό κοτόπουλο και κεφτεδάκια, θα κάνει παρέα με ετικέτες οινοπαραγωγών του ελληνικού Βορρά (κόστος αναλόγως κατανάλωσης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
21/05/2024

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.