«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά

Στην οδό Αιτωλικού, στο χώρο που στέγασε επί 96 χρόνια τον «Βασίλαινα», με έντιμο ελληνικό φαγητό και στην κουζίνα του την Νίκη Τρέσσου και την Ευδοκία Φυλακούρη.

«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά

Στην οδό Αιτωλικού, στο χώρο που στέγασε επί 96 χρόνια τον «Βασίλαινα», με έντιμο ελληνικό φαγητό και στην κουζίνα του την Νίκη Τρέσσου και την Ευδοκία Φυλακούρη.

«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά - εικόνα 1

Στη σκιά του λαμπερού «opening» του καινούργιου «Βασίλαινα» στην Αθήνα, ο χώρος που στέγασε επί 96 χρόνια το ιστορικό εστιατόριο φέρει πλέον το όνομα «1920 Βασίλαινας». Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να φανεί η τελική εικόνα του μαγαζιού, που δεν μοιάζει να έχει αποφασίσει αν είναι μοντέρνα ταβέρνα ή μεζεδοπωλείο, οι δύο σεφ Νίκη Τρέσσου κι Ευδοκία Φυλακούρη, γνωστές για την αφοσίωσή τους στην ελληνική κουζίνα, προσφέρουν αυτό που περιμένουμε και από την επαγγελματική τους πορεία, και από τον «Βασίλαινα»: έντιμο ελληνικό φαγητό, με πολύ καλά υλικά σε πολύ –αλλά πάρα πολύ– καλές τιμές.

Για παράδειγμα, το μενού table d’hote περιλαμβάνει δέκα πολύ νόστιμα και καλοφτιαγμένα πιάτα: φασολάδα με τσίλι, ταραμοσαλάτα Βασίλαινας, καλαμάρι ψητό με σπιτική μαγιονέζα­ κόλιαν­δρου (άψογο), φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα, πράσινη σαλάτα με σπανάκι, αρωματικά και μαραθοτύρι Άνδρου, αβγά με βουβαλίσιο λουκάνικο σάλτσα και πικάντικο τσίλι, κροκέτα κοτόπουλο με σινάπι πίκλα, τραχανάς ξινός Λαμίας με ποικιλία φρέσκων μανιταριών (εθιστικό), χοιρινό πρασοσέλινο με αβγολέμονο και γλυκό ημέρας. Όλο αυτό κοστίζει € 24/άτομο και οι ποσότητες είναι σχεδόν για δύο άτομα! Εκτός από το fix μενού όμως, υπάρχουν και τέσσερα πιάτα ημέρας αλλά και ο κανονικός κατάλογος. στα οπωσδήποτε ο ζακυνθινός κόκορας με χυλοπιτάκι. Όλα τα πιάτα κινούνται στο κάδρο της ελληνικής κουζίνας, όλα περιλαμβάνουν πρώτης ποιότητας υλικά και όλα συγκαταλέγονται στις γεύσεις που αγαπάμε.

Αιτωλικού 72, Αγία Σοφία, Πειραιάς, 2104612457. Τιμή: € 20-27.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.