«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά

Στην οδό Αιτωλικού, στο χώρο που στέγασε επί 96 χρόνια τον «Βασίλαινα», με έντιμο ελληνικό φαγητό και στην κουζίνα του την Νίκη Τρέσσου και την Ευδοκία Φυλακούρη.

«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά

Στην οδό Αιτωλικού, στο χώρο που στέγασε επί 96 χρόνια τον «Βασίλαινα», με έντιμο ελληνικό φαγητό και στην κουζίνα του την Νίκη Τρέσσου και την Ευδοκία Φυλακούρη.

«1920 Βασίλαινας»: νόστιμα νέα (και) στον Πειραιά - εικόνα 1

Στη σκιά του λαμπερού «opening» του καινούργιου «Βασίλαινα» στην Αθήνα, ο χώρος που στέγασε επί 96 χρόνια το ιστορικό εστιατόριο φέρει πλέον το όνομα «1920 Βασίλαινας». Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να φανεί η τελική εικόνα του μαγαζιού, που δεν μοιάζει να έχει αποφασίσει αν είναι μοντέρνα ταβέρνα ή μεζεδοπωλείο, οι δύο σεφ Νίκη Τρέσσου κι Ευδοκία Φυλακούρη, γνωστές για την αφοσίωσή τους στην ελληνική κουζίνα, προσφέρουν αυτό που περιμένουμε και από την επαγγελματική τους πορεία, και από τον «Βασίλαινα»: έντιμο ελληνικό φαγητό, με πολύ καλά υλικά σε πολύ –αλλά πάρα πολύ– καλές τιμές.

Για παράδειγμα, το μενού table d’hote περιλαμβάνει δέκα πολύ νόστιμα και καλοφτιαγμένα πιάτα: φασολάδα με τσίλι, ταραμοσαλάτα Βασίλαινας, καλαμάρι ψητό με σπιτική μαγιονέζα­ κόλιαν­δρου (άψογο), φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα, πράσινη σαλάτα με σπανάκι, αρωματικά και μαραθοτύρι Άνδρου, αβγά με βουβαλίσιο λουκάνικο σάλτσα και πικάντικο τσίλι, κροκέτα κοτόπουλο με σινάπι πίκλα, τραχανάς ξινός Λαμίας με ποικιλία φρέσκων μανιταριών (εθιστικό), χοιρινό πρασοσέλινο με αβγολέμονο και γλυκό ημέρας. Όλο αυτό κοστίζει € 24/άτομο και οι ποσότητες είναι σχεδόν για δύο άτομα! Εκτός από το fix μενού όμως, υπάρχουν και τέσσερα πιάτα ημέρας αλλά και ο κανονικός κατάλογος. στα οπωσδήποτε ο ζακυνθινός κόκορας με χυλοπιτάκι. Όλα τα πιάτα κινούνται στο κάδρο της ελληνικής κουζίνας, όλα περιλαμβάνουν πρώτης ποιότητας υλικά και όλα συγκαταλέγονται στις γεύσεις που αγαπάμε.

Αιτωλικού 72, Αγία Σοφία, Πειραιάς, 2104612457. Τιμή: € 20-27.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.