«Επτά 7»: Modern classic στο Θησείο

Ένα καλαίσθητο νέο εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του στις 5/10 βάζοντας την δική του πινελιά σε μια ιδιαίτερη δημοφιλή γειτονιά του κέντρου.

«Επτά 7»: Modern classic στο Θησείο

Ένα καλαίσθητο νέο εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του στις 5/10 βάζοντας την δική του πινελιά σε μια ιδιαίτερη δημοφιλή γειτονιά του κέντρου.

«Επτά 7»: Modern classic στο Θησείο - εικόνα 1

Στα όρια Θησείου και Μοναστηρακίου: μοντέρνο σε ύφος, με κλασικές αναφορές, κι ένα κελάρι από το γυάλινο πάτωμα του οποίου βλέπεις κάτω από τα πόδια σου αρχαία ευρήματα, το εστιατόριο «Επτά 7», που κάνει επίσημη πρεμιέρα αυτή την Τετάρτη 5/10, προτείνει μια σειρά από πιάτα σύγχρονων τόνων, με μεσογειακά κι ελληνικά υλικά, με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα: ριζότο με δημητριακά, μαύρο σκόρδο, σπαράγγια με λάδι τρούφας, σκορπίνα φιλέτο με κριθαράκι Γιαννιτσών, αρνίσιο καρέ σοτέ με ελληνικά όσπρια και σάλτσα λεβάντας κ.ά. Την επιμέλεια του μπαρ, πάλι, την έχει ο γνωστός bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε, στα συν, όμως θα σημειώσουμε το γεγονός ότι έχουν παρκαδόρο, διότι τις ώρες αιχμής είναι δύσκολο να βρεις θέση σε αυτήν τη λαοφιλή γειτονιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Pharaoh μιλάει Γαλλικά

Το δημοφιλές εστιατόριο συμμετέχει στο Merci Chef και υποδέχεται τη σημαντική Γαλλίδα σεφ Fanny Herpin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/03/2026

Κάλυμνος σε πρώτο πλάνο: Όταν ο Μιχάλης Μάρθας νοστίμισε την Αθήνα

Ο πολυβραβευμένος Καλύμνιος σεφ άφησε για λίγο το νησί των σφουγγαράδων και τη θέα στο βαθύ μπλε, για να μεταφέρει στη Γλυφάδα μια κουζίνα θαλασσινή, βιωματική και απολύτως προσωπική.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Gyozas με λουκάνικο Μυκόνου στο 'Anthes'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ζιράφ x Athan: Ένα pop Up dinner με γεύση και συνείδηση

Ένα ξεχωριστό Pop Up Dinner του Ζιράφ με το Athan, όπου η βιωσιμότητα, τα τοπικά προϊόντα και η δημιουργικότητα συναντούν street style και καλό κρασί.

Ο φούρνος ο παλιός, ο ορθόδοξος: Αρτοποιεία που αγαπάμε και δεν είναι microbakeries

Μια μικρή ωδή στα αρτοποιεία που μεγάλωσαν γενιές Αθηναίων: Σε μια εποχή που τα microbakeries πολλαπλασιάζονται, θυμόμαστε γιατί το κλασικό φουρνάρικο της γειτονιάς παραμένει αδιαπραγμάτευτη αξία.

Στο Humain, για fine dining χωρίς πόζα

Τα δύο νέα μενού του Humain γίνονται αφορμή για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης με τον Χρήστο Φώτο chef και ιδιοκτήτη, και τον Γιάννη Καλδή, head chef.

Τι τρώμε στο "Κuchisabishii", την ιαπωνική ταβέρνα σας, Μπάμπη Ασκερίδη;

Αν έχετε χορτάσει από τις ελληνικές ταβέρνες, οι άνθρωποι πίσω από το "Tuk Tuk" και το "Tiki Bar" έχουν κάτι τελείως διαφορετικό να σας προτείνουν, σερβίροντας yakitori, gyozas και ιαπωνικές καρμπονάρες σε ένα νέο hot spot που κάνει το Κουκάκι ενδιαφέρον ξανά.