Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο

Ένα μη κλασικό wine bar που στεγάζεται σε ένα φρεσκαρισμένο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου και εστιάζει στο κρασί, με διαφορετικό, πιο φιλικό τρόπο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο

Ένα μη κλασικό wine bar που στεγάζεται σε ένα φρεσκαρισμένο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου και εστιάζει στο κρασί, με διαφορετικό, πιο φιλικό τρόπο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 1

Στη σάλα του «Monk Grapes & Spirits» νιώθεις εκείνη την παλιά αύρα. Ο χώρος, ψηλοτάβανος και καλόγουστα διακοσμημένος, κάνει άμεση σύνδεση με το κρασί, με σκαμπό σε σχήμα φελλού και ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο. Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι η μπάρα. Από τις μεγαλύτερες της πόλης, είναι χωρισμένη σε τρία ισομερή πόστα, αφιερωμένα στο κρασί, στα spirits και στην open κουζίνα.

Στο τμήμα του κρασιού, η ατμόσφαιρα θυμίζει Νέα Υόρκη. Με χαμηλούς φωτισμούς, συντηρητές, φιάλες και ποτήρια να κρέμονται. Η επιγραφή Keep calm and trust the sommelier κουμπώνει τέλεια με την παρουσία του γνωστού οινοχόου Βασίλη Παπαδόπουλου. Η λίστα κρασιών που επιμελήθηκε είναι παραπάνω από πλήρης, με 152 επιλογές που παίζουν ανάμεσα στο mainstream και το ιδιαίτερο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 2

Προτού προλάβεις να την ξεφυλλίσεις ο Βασίλης είναι δίπλα σου για να σου προτείνει το κρασί που σου ταιριάζει. Εκπροσωπούνται 14 χώρες, 91 ποικιλίες και 109 οινοποιεία. Αυτό όμως που δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσετε είναι το Secret Cellar στις τελευταίες σελίδες, με μεγάλα κρασιά που δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Χάρη στο σύστημα Corovin, που επιτρέπει την άντληση χωρίς να ανοιχτεί η φιάλη, η δοκιμή των παραπάνω κρασιών μπορεί να γίνει συναρπαστική εμπειρία.

Το ίδιο φροντισμένη είναι και η λίστα των spirits με πολλά premium ποτά και ιντριγκαδόρικα κοκτέιλ με βάση το κρασί, όπως το σούπερ ντελικάτο και αρμονικό Red Queen.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 3

Στο πεδίο του φαγητού, που σερβίρεται στον πανέμορφο εξώστη, στα κρύα πιάτα έχουν προστεθεί πλέον κάποιες ζεστές μεσογειακές προτάσεις, που φλερτάρουν με το κρασί και τα spirits και βρίσκουν στόχο. Χαρήκαμε πολύ τα γευστικά καπνιστά ρολάκια σολομού, συντροφιά με βαρελάτο Chardonnay. Εξίσου καλά είναι τα πουγκάκια προσούτο με αγιορείτικη μελιτζάνα δίπλα σε ένα ροζέ κρασί. Ξεχωρίσαμε επίσης την ταλιάτα, το ζουμερό μπιφτέκι angus και την πίτσα με μοτσαρέλα, τσορίθο και ντοματίνια Σαντορίνης. Το μπανόφι, τέλος, είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.

Γενικά, το μαγαζί έχει ρυθμό και δεν είναι καθόλου «στημένο» – βοηθάνε σ’ αυτό τα events και τα live που φιλοξενεί. Οι άνθρωποι του «Monk» ήθελαν ένα wine bar όπου ο κόσμος να έρχεται πιο κοντά στο κρασί αλλά και να διασκεδάζει χαλαρά. Και το κατάφεραν.

MONK Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2103211117.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.