Christmas Food Festival: Ερεθιστικές γιορτινές μαγειρικές με διάσημους αγαπημένους σεφ

«Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!» Το πιο γιορτινό γαστριμαργικό ραντεβού της Αθήνας έρχεται με το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Γεύσεων του «αθηνοράματος», στις 4-6 Δεκεμβρίου, στο HELEXPO Maroussi. Συντονιστείτε!

Christmas Food Festival: Ερεθιστικές γιορτινές μαγειρικές με διάσημους αγαπημένους σεφ

«Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!» Το πιο γιορτινό γαστριμαργικό ραντεβού της Αθήνας έρχεται με το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Γεύσεων του «αθηνοράματος», στις 4-6 Δεκεμβρίου, στο HELEXPO Maroussi. Συντονιστείτε!

Christmas Food Festival: Ερεθιστικές γιορτινές μαγειρικές με διάσημους αγαπημένους σεφ - εικόνα 1

Σε δύο βδομάδες θα εμφανιστεί στην πόλη ο πιο νόστιμος προάγγελος των Χριστουγέννων. Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου η γιορτινή γαστρονομία έχει την τιμητική της στην Αθήνα με το Christmas Food Festival στο κτίριο της HELEXPO στην Κηφισίας στο Μαρούσι.

Η ερεθιστική γευστική γιορτή που ηχεί σαν τζινγκλ-μπελ στον ουρανίσκο μας συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της μικρής ποιοτικής παραγωγής στην Ελλάδα, μαζί με delicatessen από πολλές άλλες χώρες. Και όπως πάντα, στα γευστικά φεστιβάλ του «αθηνοράματος» οι πολλές και πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις διευρύνουν τον χαρακτήρα του, συνδυάζοντας τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση και την ψυχαγωγία.

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, υπάρχει μια σημαντική καινοτομία στο φεστιβάλ, με τις εκδηλώσεις να βγαίνουν στο επίκεντρο, στην πλατεία του, και τους δημοφιλείς σεφ να παρουσιάζουν τις μαγειρικές επιδείξεις στην ανοιχτή κουζίνα του «Θεάτρου των Γεύσεων».

Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που θα μαγειρέψει γιορτινές ιδέες σε συνεργασία με την εταιρεία «Έργον»· η Ντίνα Νικολάου, που θα φτιάξει πρωτότυπες μαρμελάδες και ζελέδες από κρασί σε συνεργασία με την «Αμπελώνες Αντωνόπουλου»· ο Γιάννης Μπαξεβάνης, που θα στήσει πανηγύρι μαγειρεύοντας μαζί με παιδιά.

Φέτος τα Χριστούγεννα υπάρχει μια σημαντική καινοτομία στο φεστιβάλ, με τις εκδηλώσεις να βγαίνουν στο επίκεντρο, στην πλατεία του, και τους δημοφιλείς σεφ να παρουσιάζουν τις μαγειρικές επιδείξεις στην ανοιχτή κουζίνα του «Θεάτρου των Γεύσεων».

Σε ξεχωριστές αίθουσες θα διαδραματίζονται άλλες γευστικές εκδηλώσεις. Στην ενότητα Χριστουγεννιάτικες Mαγειρικές η σάλα θα ξεχειλίζει μαυλιστικές μυρωδιές από τα μαγειρέματα των αγαπημένων μας σεφ. Ο Μποτρίνι θα ψεκάσει στα Χριστούγεννα ιταλική φαντασία, μετατρέποντας το πανετόνε σε σουφλέ, γεμίζοντας πάπια με χουρμάδες και μήλα και φτιάχνοντας ριζότο με ψητά αχλάδια και μπαρμπούνι με επικάλυψη σαμιώτικου κρασιού.

Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα αλλάξει τα δεδομένα της γιορτινής γλύκας με καπνιστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλιώς, με επικάλυψη μυζήθρας με κρέμα γάλακτος. Ο Ηλίας Σκουλάς θα στήσει αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην επίδειξη «Oh! Holy Christmas Burger Tree» με πολύχρωμα μπέργκερ.

Christmas Food Festival: Ερεθιστικές γιορτινές μαγειρικές με διάσημους αγαπημένους σεφ - εικόνα 2
Έκτορας Μποτρίνι

Ο Γιώργος Βενιέρης θα πασπαλίσει τις γιορτές με έντονο εξωτικό χρώμα. Ο Σκαρμούτσος θα κεντήσει στην τριλογία τρούφες-τράγος-μανιτάρια, ο Ολιβιέ Καμπανιά θα μας καταπλήξει με εντελώς πρωτότυπες συνταγές με κάστανο, συνδυάζοντας, λ.χ., την κρέμα του με… λαβράκι (!), ενώ η Νικολάου θα μας παρουσιάσει τη νέα γενιά μοναδικών cookies.

Christmas Food Festival: Ερεθιστικές γιορτινές μαγειρικές με διάσημους αγαπημένους σεφ - εικόνα 3
Ολιβιέ Καμπανιά

Μη φοβάστε, η καθαρόαιμη γλύκα δεν θα λείψει, αφού ο Διονύσης Αλέρτας θα μπλέξει στις προτάσεις του το κάστανο με ασυνήθιστους συνδυασμούς φρούτων, ξηρών καρπών και μπαχαρικών, ενώ ο ζαχαροπλάστης του «Βαρούλκου» Θοδωρής Μωυσίδης θα επιδοθεί σε προκλητικά παιχνίδια με σοκολάτα. Φυσικά, θα υπάρχουν οι σπέσιαλ γευσιγνωσίες των εργαστηρίων γεύσης, για τις οποίες θα μιλήσουμε αναλυτικότερα την επόμενη εβδομάδα.

Εσείς φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως τις θέσεις σας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.