«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»: Καινοτομίες, συσκευασίες, βραβεία!

Στην εαρινή σύναξη των Ελλήνων μικρών παραγωγών πολλά προϊόντα έλαμψαν με τον καινοτομικό γευστικό χαρακτήρα και την προσεγμένη συσκευασία τους. Οι κριτικές επιτροπές του φεστιβάλ βράβευσαν τους καλύτερους.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»: Καινοτομίες, συσκευασίες, βραβεία!

Στην εαρινή σύναξη των Ελλήνων μικρών παραγωγών πολλά προϊόντα έλαμψαν με τον καινοτομικό γευστικό χαρακτήρα και την προσεγμένη συσκευασία τους. Οι κριτικές επιτροπές του φεστιβάλ βράβευσαν τους καλύτερους.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»: Καινοτομίες, συσκευασίες, βραβεία! - εικόνα 1

Tο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις» έχει καθιερώσει από πέρυσι βραβεία καινοτομίας μαζί με τα βραβεία συσκευασίας που δίνονταν ήδη. προωθεί τη δημιουργικότητα και το νεωτερισμό και στην ίδια την ουσία/ιδέα των προϊόντων των μικρών Ελλήνων παραγωγών αλλά και στη συσκευασία που προστατεύει το προϊόν, επικοινωνώντας ταυτοχρόνως την ταυτότητα και τις αξίες του στο κοινό. Τα βραβεία καινοτομίας τα απένειμε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημήτρη Αντωνόπουλο (κριτικός γεύσης «α»), Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη (λειτουργικός διευθυντής ξενοδοχείων Grecotel) και Διονύση Κούκη (διευθυντής οργάνωσης «Ελλάδα Γιορτή Γεύσης», κριτικός γεύσης «α»). Στα στερεά προϊόντα το Χρυσό Βραβείο κέρδισαν τα πρωτότυπα και ωραία Acorn cookies της Kea Acorn Cookie & Oil, που φτιάχνονται από βελανίδια εκφράζοντας οικολογική ευαισθησία και προβάλλοντας την ιστορία του οικοσυστήματος του νησιού. Το αργυρό βραβείο κέρδισαν από κοινού το Λουκάνικο κουνελιού της Φάρμας Τρομπέτας για την εντελώς ασυνήθιστη, απρόσμενη, νόστιμη γεύση του και η Κέτσαπ από πράσινες ντομάτες της Yiam, που εξελίσσει πρωτότυπα μια πολύ δημοφιλή σάλτσα. Από κοινού έπαινο πήραν τα Troo Food Kale Chips (ωραία παρουσίαση ενός ραγδαία ανερχόμενου superfood) και το Μέλι με γύρη και βασιλικό πολτό Melira για την ολιστική προσέγγισή του. Στα υγρά προϊόντα η μπίρα Volkan Grey απέσπασε το χρυσό βραβείο για την πολύ πρωτότυπη γεύση της (περγαμόντο­, κίτρο Νάξου, μέλι Σαντορίνης). Το ασημένιο πήγε στο λικέρ Χειμωνανθός Αvantes με 12 αρωματικά βότανα, φλοίδες πορτοκαλιού και μέλι, ενώ έπαινο κέρδισε το πόσιμο βιολογικό gel Aloe Vera Litinas.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Στέλιο Πενταρβάνη (art director media, δημιουργός της γκαλερί/art shop Planet Spen), Τζανέτο Πετροπουλέα (πρόεδρος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος) και Δημήτρη Φακίνο (εκδότης του περιοδικού «+Design» και δημιουργός των Βραβείων ­Γραφιστικής και Εικονογρά­φησης ΕΒΓΕ), απένειμε τα εξής βραβεία.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»: Καινοτομίες, συσκευασίες, βραβεία! - εικόνα 2

Στα στερεά προϊόντα το χρυσό βραβείο κέρδισαν από κοινού δύο προϊόντα της εταιρείας Sparoza: το μαύρο τσάι με μπαχαρικά The Shaman Tea (ευρηματική εικονογράφηση, άρτια εκτελεσμένη τυπογραφία) και 15 βότανα και μπαχαρικά της Μεσογείου με ανθό αλατιού (καινοτομική συσκευασία, ενδιαφέρουσα τυπογραφία, πρωτότυπη εικονογράφηση). Αργυρό βραβείο κέρδισαν οι σειρές προϊόντων Αλείμματα 100% Φρούτων και Αλείμματα Πιπεριάς Φλωρίνης της Ρίζες Ελληνικά Delicatessen (έξυπνη οπτικοποίηση ονόματος), ενώ έπαινο απέσπασαν τα αλλαντικά Καπρικό από τον Γαλατά και Απάκι Κρητικό Παραδοσιακό της Αφοί Κασσάκη (λειτουργική, οικολογική, συνεπής και οικονομική συσκευασία). Στα υγρά προϊόντα, τώρα, το χρυσό βραβείο κέρδισε η Delphi Beer (στιβαρή τυπογραφία που υποστηρίζει τον premium χαρακτήρα του προϊόντος). Το ασημένιο πήραν από κοινού οι ζύθοι Voreia της Siris MicroBrewery (προσεγμένη τυπογραφία κι ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα) και τα κρασιά Bianconero του Τσιλιλή (ποπ, νεανική εμφάνιση και όνομα). Ο έπαινος πήγε στο 100% Ούζο της Ποτοποιίας Αvantes, που επικοινωνεί με επιτυχία μια ρετρό, παραδοσιακή, χειροποίητη διάθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.