Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka»

Ούτε σολομός, ούτε τάρανδος: Την Τετάρτη 1/4 ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja μαγειρεύει 8 vegan πιάτα κάτω από τους 41º C σε μια γευστική βραδιά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει το εστιατόριο του Κεραμεικού.

Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka»

Oύτε σολομός, ούτε τάρανδος: Την Τετάρτη 1/4 ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja μαγειρεύει 8 vegan πιάτα κάτω από τους 41º C σε μια γευστική βραδιά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει το εστιατόριο του Κεραμεικού.

Χορτοφαγική-ωμοφαγική βραδιά στο «Safka» - εικόνα 1

Στην χορτοφαγική ωμοφαγία (raw veganism) αφιερώνει την Τετάρτη 1/4 το «Safka», παραχωρώντας την κουζίνα του στον Εsko Koski-Laulaja, ο οποίος αναλαμβάνει να παρουσιάσει μέσω ενός μενού 8 πιάτων μια διατροφική φιλοσοφία «ζωντανού φαγητού», αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι αν αποκλείει το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, και η θερμοκρασία του «μαγειρέματος» (ή μη μαγειρέματος, όπως το πάρει κανείς) δεν θα υπερβαίνει τους 41º C, με σκοπό τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, των ενζύμων, των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, δεν είναι καθόλου μονότονη. Ανάμεσα στο πιάτα που θα σερβιριστούν στην θεματική αυτή βραδιά θα συναντήσετε μια ανοιξιάτικη βελουτέ μπρόκολου με φύτρες μπρόκολου και μαριναρισμένο σουσάμι, ημιπικάντικα τζίντζερ-τσίλι κράκερς από φύτρες ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο, φιδές κολοκυθιού με πέστο από κόλιανδρο και σπανάκι, μπουρίτος από λάχανο γεμιστά με «ρύζι»» από κουνουπίδι με κάρι, ταχίνι ολικής, καρότο, σέλερι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με τυρί από κάσιους και ένα ωμοφαγικό cheesecake με φράουλα. Το δείπνο ξεκινάει στις 8.30 μ.μ. και κοστίζει € 37 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.