Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s»

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο σε νέα δημιουργική φάση, συντονίζεται με το στιλ των γκουρμέ εστιατορίων του κόσμου.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s»

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο σε νέα δημιουργική φάση, συντονίζεται με το στιλ των γκουρμέ εστιατορίων του κόσμου. Προτεραιότητα τα μενού γευσιγνωσίας κι έμβλημα τα σνακ.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 1
Ο Έκτωρ Μποτρίνι ποζάρει με τη Volvo XC 60 στην απονομή «Χρυσοί Σκούφοι 2014»

Η άνοδος του αθηναϊκού εστιατορίου του πέρυσι στην κλίμακα των Χρυσών Σκούφων και η ταυτόχρονη επιβράβευσή του με αστέρι Michelin οδήγησαν τον Έκτορα Μποτρίνι σε σκέψεις και… πειρασμούς για τη δημιουργική του εξέλιξη. Τα πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν λίγο μετά τις γιορτές, αλλά η επίσημη παρουσίασή τους έγινε­ σε μια ειδική εκδήλωση-συνεργία ανάμεσα στον σεφ που έχει το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας (το «Etrusco» στην Κέρκυρα) και τη Volvo με πεδίο σύγκλισης τις αρχές της ποιότητας, της καινοτομίας και του ντιζάιν.

Αιχμή του δόρατος στη νέα περίοδο του «Botrini’s» είναι τα μενού γευσιγνωσίας. «Παρουσιάζουμε πρώτα απ’ όλα στον κόσμο τα τρία δια­φορετικά μενού μας και στη συνέχεια, αν το θελήσει, τον αλά καρτ κατάλογο. Πιστεύουμε ότι αυτή η μορφή σερβιρίσματος της κουζίνας μας εκφράζει περισσότερο το δημιουργικό πνεύμα που τη διέπει και είναι επιθυμία μας την επόμενη σεζόν να υπάρχουν μόνο μενού για να παραγγείλεις», υπογραμμίζει ο Μποτρίνι. Τα μενού αυτά είναι της «ανακάλυψης» (€ 40 σε 5 στάδια), το «degustation» (€ 80 σε 11 στάδια) και το «ημέρας» (€ 45). «Όταν καταργήσουμε το αλά καρτ ίσως προσθέσουμε ακόμη ένα μενού με κλασικές σπεσιαλιτέ μας που έχουν αγαπηθεί πολύ», προσθέτει.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά νέα στοιχεία αυτών των μενού είναι τα σνακ. «Είναι πρόκληση για μας να συμπυκνώσουμε τις ιδέες μας σε μια παιχνιδιάρικη μπουκιά που να συναρπάζει. Δίνουμε μίνιμουμ 4-5 σνακ κάθε φορά, που μπορεί όμως να γίνουν και 7-8, ανάλογα με τα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά». Στον τομέα «ποτό», τώρα, κάθε κρασί που υπάρχει στο εστιατόριο μπορεί να σερβιριστεί με το ποτήρι χάρη στο άψογο σύστημα σερβιρίσματος coravin, ενώ θα υπάρχει κι ένα κινητό μπαρ με την bartender να φτιά­χνει μπροστά σου κλασικά κοκτέιλ καθώς και νέες δημιουργίες.

ΤΡΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΝΑΚ

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 2

Σπανακοτυρόπιτα
Κι όμως μέσα σε αυτό το χωνάκι συμπυκνώνεται όλο το πνεύμα της παραδοσιακής σπεσιαλιτέ! Τραγανό φύλλο με γεύση σπανάκι, μέσα του άγρια χόρτα και μυρωδικά τσιγαριαστά και από πάνω espuma φέτας από σιφόνι.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 3

Macaron ντομάτας
Ένα αιθέριο έδεσμα με γεύση κομψή και νοστιμάδα σαν βόμβα umami. Πασπαλισμένο με σκόνη αποξηραμένης ντομάτας, λίγη κρέμα ουασάμπι κι ένα μυρωδάτο φυλλαράκι. Επίγευση που δεν φεύγει από το στόμα.

Tα σνακ γίνονται γκουρμέ στο μενού του «Botrini’s» - εικόνα 4

Σαν σουβλάκι
Το πιο μικρό σουβλάκι που έχω φάει, με αέρινη «πίτα» χοιρινής πετσούλας (φουσκωμένη με τη μέθοδο του ποπκόρν), ντομάτα, τζατζίκι και κρεμμύδι. Δεν το πιστεύεις, αλλά αυτό το μετα-σουβλάκι είναι μια... χαμογελαστή γκουρμεδιά μεγατόνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.