6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης

Έξι μαγικοί ζωμοί-αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν στο τραπέζι έξι αθηναϊκών εστιατορίων θαλπωρή, νοσταλγία, γαλήνη και χειμωνιάτικη νοστιμιά.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης

Έξι μαγικοί ζωμοί-αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν στο τραπέζι έξι αθηναϊκών εστιατορίων θαλπωρή, νοσταλγία, γαλήνη και χειμωνιάτικη νοστιμιά.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 1
Σούπα κολοκυθιών στο Mama Roux

Mama Roux
Φέτος το χειμώνα η Sandra Berten φτιάχνει μια πολύ ωραία σούπα κολοκυθιών, πράσινη και… θαλασσινή, με ζωμό από μύδια, μερικά από τα οποία σερβίρονται, συνοδεύοντάς την, πάνω σε φρυγανισμένο, τραγανό σκορδόψωμο. Θα την πετύχετε στις σούπες ημέρας.

Βασίλαινας
Η ντελικάτη βελουτέ κολοκύθας που μοσχοβολάει κανέλα και κάρδαμο κρύβει μια έκπληξη: ένα χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σέσκουλα και μυρώνια, που την πλουτίζει κρατώντας την ανάλαφρη, ενώ η οξύτητα ισοφαρίζει τις γλυκές νότες των μπαχαρικών.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 2
Κακαβιά σε νεροπότηρο στο Ουζομπάρ. Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Ουζομπάρ
Αυτή η κακαβιά που σερβίρεται απρόσμενα σε νεροπότηρο έχει μέσα της το απόσταγμα των ψαριών που σιγοβράζουν μαζί με πατάτες, καρότα και άλλα λαχανικά μέχρι να λιώσουν. Αποτέλεσμα ένας πυκνός γευστικότατος ζωμός, που τον χρησιμοποιούν ακόμη και σ’ ένα εξαιρετικό ριζότο.

Βλάσσης
Πώς φαντάζεσαι μια κοτόσουπα με αλανιάρικο πουλί απ’ το χωριό; Έτσι ακριβώς, σαν βελούδινο βάλσαμο για το χειμώνα, είναι η κλασική, πληθωρική κοτόσουπα αυτής της cult γαστροταβέρνας. Ξινούτσικη και αβγοκομμένη με μαεστρία.

6... καυτές σούπες στα εστιατόρια της πόλης - εικόνα 3
Σούπα με αρνίσια ποδαράκια στο Τηλέμαχος BBQ Club. Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Τηλέμαχος BBQ Club
Κάθε γουλιά από αυτήν τη μερακλίδικη σούπα με αρνίσια ποδαράκια έχει βαθιά νοστιμιά και με λίγο λευκό ξίδι από αυτό που προτείνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης η ματ γεύση της φωτίζεται^ τα ποδαράκια… λουκούμι.

Παπαϊωάννου
Είναι μαγκιά η ψαρόσουπα του Γιώργου Παπαϊωάννου. Εξαιρετικός πυκνός ζωμός από πετρόψαρα και γαρίδες, ελαφρά χυλωμένος από τις ζελατίνες τους και με τη γεύση τους έντονα γραμμένη. Τρυφερά al dente καρότα και πατάτες και ψάρι άψογα αχνισμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.