«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο

Με πολύ καλή κολεξιόν στην κάβα του και τη δυνατότητα να πιεις πάνω από εκατό κρασιά με το ποτήρι, το wine bar της Μητροπόλεως είναι οινοφιλικό place to be.

«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο

Με πολύ καλή κολεξιόν στην κάβα του και τη δυνατότητα να πιεις πάνω από εκατό κρασιά με το ποτήρι, το wine bar της Μητροπόλεως είναι οινοφιλικό place to be.

«Vintage» καλαίσθητο και φινετσάτο - εικόνα 1

Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά, από τα δρύινα βαρέλια με τις σαμπανιέρες πάνω τους, ότι αυτό το μέρος είναι αφιερωμένο στο κρασί. Ωραίο, ιστορικό κτίριο της Αθήνας, vintage το ίδιο, ονοματίζει πολύ εύστοχα το νέο wine bar της Μητροπόλεως. Όμορφο μέρος, που φοράει τα καλά του, με πολυελαίους και μάρμαρα και η καρδιά του εδράζεται σε μια εντυπωσιακή κλιματιζόμενη κάβα, όπου ξεκουράζονται 230 ελληνικές και ξένες ετικέτες. Επάνω, σε χώρο που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, θα χαίρεστε ένα εντυπωσιακό τραπέζι φτιαγμένο από κομμένο στη μέση κορμό έλατου.

Η μεγάλη μαγκιά του «Vintage» είναι η χρήση του συστήματος Coravin για σερβίρισμα με το ποτήρι: μια πολύ λεπτή βελόνα τρυπάει το φελλό και μέσω αυτής χύνεται το κρασί χωρίς να ανοίγει η φιάλη, οπότε μπορείτε να πιείτε ακόμη και πολύ σπουδαία κρασιά που αλλιώς θα ήταν δύσκολο λόγω κόστους. Τα κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι είναι 120 (!) αυτήν και αυξάνονται… Από τα εδέσματα ξεχώρισα τον εξαιρετικό μαρινάτο σολομό, το πεντανόστιμο ιβηρικό χοιρινό, το Black Angus rib eye, την γκοργκοντζόλα και ακόμη ένα ωραίο κατσικίσιο τυρί. Οι τραγανές, τηγανητές αλά Blumenthal πατάτες ενδιαφέρουσες, αλλά ακριβές.

Περισσότερες πληροφορίες

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.