«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο

Ένα όμορφο εστιατόριο με πρωτότυπη κεντρική ιδέα στη Νέα Ερυθραία, το οποίο βάζει ποιοτικά στάνταρντ σε ένα ­δημοφιλές κρέας.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο

Ένα όμορφο εστιατόριο με πρωτότυπη κεντρική ιδέα στη Νέα Ερυθραία, το οποίο βάζει ποιοτικά στάνταρντ σε ένα ­δημοφιλές κρέας.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 1

Πολύ θα ήθελα να υπάρχει στη γειτονιά μου ένα «Rico’s»: να τρώω όποτε θέλω εκεί ωραίες σπεσιαλιτέ με κοτόπουλο και φανταστικές τηγανητές πατάτες ή να μου τις φέρνουν στο σπίτι. Το μαγαζί λειτουργεί με τη λογική αλυσίδας εστιατορίων, αλλά έχει ψυχή και καλό γούστο. Το στιλ του είναι θερμό βιο­μηχανικό, μοντέρνο και πολύ φιλόξενο, με όμορφες American καρέκλες, λευκό πλακάκι, ανοιχτή κουζίνα. Στο έμπα του δεσπόζουν δύο όμορφες rotisserie. Εκεί ψήνονται ολόκληρα τα φρέσκα κοτόπουλα (Νιτσιάκου) που προηγουμένως έχουν μαριναριστεί, οπότε ακόμη και το στήθος τους είναι τρυφερό, νόστιμο και με τραγανή πέτσα.

Το μενού εστιάζει στην κότα με αρκετές παραλλαγές. Το παναρισμένο με παρμεζάνα φιλέτο είναι εξόχως τραγανό και νόστιμο. ο πουρές του θέλει λίγη δουλειά στη γεύση, αλλά με τις πατάτες curly να παιχνιδίζουν με το τραγάνισμά τους έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει επίσης το Curry Madras, όπου το ζουμερό κοτόπουλο σοτάρεται με κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα και κάρι και σερβίρεται με ελαφρώς πικάντικο ρύζι. Σημειώστε ότι φτιάχνουν επιτόπου ωραία δική τους τορτίγια για μπουρίτο και φαχίτας, αλλά μπορείτε να τη φάτε και αντί άρτου. Στην γκάμα τους υπάρχουν και κάποια άλλα κρέατα, όπως μοσχαρίσιο burger, rib eye και χοιρινά μπριζολάκια λαιμού.

Με τίποτα μη χάσετε τη βελούδινη κρεμ μπριλέ και την πληθωρική σοκολατόπιτα με παγωτό. Πήγα, τέλος, και στα παρασκήνια, όπου αφενός χάρηκα τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με θέμα εκτροφεία και κοτόπουλα –με διάχυτη αύρα αμερικάνικων ’50s– που θα μου άρεσαν κάπου πιο μπροστά στο μαγαζί και αφετέρου διαπίστωσα την πάστρα των χώρων αποθήκευσης.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 2

Burger κοτόπουλου Πολύ καλοφτιαγμένο, ζουμερό και με άφθονα μυρωδικά, έχει ως επιπλέον προσόν ένα ωραίο homemade ψωμάκι ζυμωμένο με πατάτα^ οι φρέσκες τηγανητές πατάτες που το συνοδεύουν ζημιά.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 3

Πατάτες curly Μέγας πειρασμός αυτές οι φίνες κορδέλες τηγανητής πατάτας με τη φλούδα τους. Τραγανές και ντελικάτες, φρεσκοτηγανίζονται κι έρχονται με λιωμένο τσένταρ, ντομάτα και μπέικον.

«Rico’s»: Λατρεία για κοτόπουλο - εικόνα 4

Empanadas Λατινοαμερικάνικα πιτάκια με στεγνή, αφράτη και τραγανή ζύμη γεμισμένα με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μυρωδικά. Ωραιότατα με sour mustard ή καυτερή σος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.