5 chef ενώνουν τις δυνάμεις τους: Κεραυνός εν αιθρία και καλή επιτυχία!

Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος (Base Grill), Περικλής Κοσκινάς (Αλάτσι), Νίκος Καραθάνος (φεύγει από Hytra), και Κλεομένης Ζουρνατζής (ex chef του Cucina Povera), προχωράνε σε μια πρωτόγνωρη  για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση συνεργασίας που ελπίζουμε να δημιουργήσει νέα στάνταρ στην ελληνική εστιατορική σκηνή.  

5 chef ενώνουν τις δυνάμεις τους: Κεραυνός εν αιθρία και καλή επιτυχία!

«Οι κοινές ανησυχίες για την δουλειά μας, η αγάπη για το φαγητό το πάθος για την μαγειρική και η αντίληψη ότι μέσα από την ομαδικότητα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, μας οδήγησε στην απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο. Σύντομα περισσότερα». Μ' αυτή τη λιγόλογη ανακοίνωση που ανάρτησαν στο Facebook οι συνυπογράφοντες Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος(Base Grill), Περικλής Κοσκινάς(Αλάτσι), Νίκος Καραθάνος (φεύγει από Hytra), και Κλεομένης Ζουρνατζής(ex chef του Cucina Povera), προχωράνε σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση συνεργασίας που ελπίζουμε να δημιουργήσει νέα στάνταρ στην ελληνική εστιατορική σκηνή και που την χειροκροτούμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η μυστικοπάθεια που περιέβαλε αυτό το σχέδιο- που προφανώς ετοιμάζεται εδώ και καιρό και που η δημιουργία του διέρρευσε σίγουρα από τους ίδιους- όταν μόλις μερικές μέρες πριν κάποιο μέλος της ομάδας έλεγε ετοιμάζεται για 6μηνες διακοπές, ενώ κάποιο άλλο διέψευδε τις φήμες λέγοντας ότι όταν οι μάγειρες βρίσκονται σε μια παρέα λένε διάφορα σενάρια που δεν έχουν όμως τελικά καμιά πραγματική βάση. Εμείς πάντως ξέρουμε που θα ήθελαν ιδανικά να λάβει σάρκα και οστά το εστιατόριό τους, και τους ευχόμαστε από καρδιάς να το πετύχουν, αλλά δεν διαρρέουμε τίποτε για να μην κόψει η σούπα των διαπραγματεύσεων, δόξα να χει ο Μεγαλοδύναμος…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.