Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας

Δεν υπάρχει πιστός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που να μη δίνει το «παρών» στο «Καλωσόρισμα του Αντώνη».

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας

Δεν υπάρχει πιστός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που να μη δίνει το «παρών» στο «Καλωσόρισμα του Αντώνη».

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας - εικόνα 1

Με το που κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια του, κάτω από τις μουριές, εισπράττεις τη γενναιόδωρη σπιτική φιλοξενία σε συνδυασμό με ένα επαγγελματικό, γρήγορο σέρβις που τείνει να εκλείψει. Ο Αντώνης Ρούσσος, αφοσιωμένος στη συνεχή αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, υπηρετεί με βαθιά γνώση και αγάπη την ελληνική κουζίνα. Η αίσθηση του σπιτικού και του οικείου –και εδώ δεν είναι απλώς κοσμητικά επίθετα– αγκαλιάζει με θέρμη τα μαγειρευτά, η δε σχάρα βγάζει όλα τα «πρέπει» της ελληνικής κρεοφαγίας μαστόρικα ψημένα. Χαρακτηριστικές ψηφίδες της προσοχής που δίνει ο Αντώνης στη λεπτομέρεια είναι οι γλυκύτατες ντομάτες που έρχονται από το Σούλι του Μαραθώνα, τα άνυδρα ντοματάκια και η φάβα κατευθείαν από τη Σαντορίνη, η γραβιέρα από την Αμφιλοχία, το νιβατό και η αυθεντική φέτα από τον Τίρναβο. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια, με μια βεντάλια από παγωτό καϊμάκι, απαλό και μοσχοβολιστό, από τον Στάμο στο Μενίδι, μαρέγκα με παγωτό βανίλια από αιγοπρόβειο γάλα σε σάλτσα από φραγκοστάφυλα και φράουλα, κρεμ καραμελέ και –κερασμένο– ένα βελούδινο, γνήσιο στραγγιστό γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 2108017869, 2108018457

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.