Η «Route Nationale 7» βγάζει στη… Γλυφάδα

Την RΝ7, που φτάνει από το Παρίσι μέχρι τα σύνορα με την Ιταλία, οι Γάλλοι την λένε και «δρόμο των...

Η «Route Nationale 7» βγάζει στη… Γλυφάδα

Την RΝ7, που φτάνει από το Παρίσι μέχρι τα σύνορα με την Ιταλία, οι Γάλλοι την λένε και «δρόμο των διακοπών», ακριβώς επειδή είναι συνυφασμένη με τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στο Νότο. Μη σας φανεί περίεργο που το νέο (industrial chic) wine-restaurant που άνοιξε πρόσφατα στον εντυπωσιακό χώρο που επί χρόνια στέγαζε τo «Far East» της Γλυφάδας επέλεξε το όνομα αυτής της υπεραστικής οδικής αρτηρίας. Το οινο-γευστικό προφίλ του εστιατορίου, το οποίο διαμόρφωσε ο Κώστας Τσίγκας, ακολουθεί την ίδια (σχεδόν) διαδρομή. Τα μικρά πιάτα που θα συναντήσετε στο μενού του «Route Nationale 7» έχουν γαλλική βάση, χωρίς να λείπουν τα ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά στοιχεία: ρεβίθια με πατσά και λουκάνικο, πιπεράτη γραβιέρα παναρισμένη με αμύγδαλο και σταφύλια, αχιβάδες με τσορίθο και ψητές ντομάτες, σαλιγκάρια στη σχάρα με σκόρδο και μαϊντανό, καρμπονάρα με τηγανητά μακαρόνια… Για να τα συνοδεύσετε (και τούμπαλιν) υπάρχουν προτάσεις για όλη την κλίμακα των οινόφιλων. Οι λίστες κρασιού είναι δύο, μια πιο βατή/καθημερινή, η οποία θα ανανεώνεται τακτικά, και μια δεύτερη που «κρύβει» τις πιο ιδιαίτερες/ακριβές ετικέτες, ενώ ικανός είναι και ο αριθμός κρασιών με το ποτήρι: οι επιλογές ξεπερνούν τις τριάντα.

Λαζαράκη 61 και Πανδώρας 5, Γλυφάδα, 2108940711.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.