«Paella Barcelona»: μια σπανιόλικη γωνιά στο Κολωνάκι

Ξεφύτρωσε πριν κανένα δίμηνο στην Ξενοκράτους, είναι λιλιπούτειο (δύο τραπεζάκια έξω, δύο μέσα κι ένας πάγκος-παράθυρο), χαλαρό, βαμμένο σε κόκκινο,...

«Paella Barcelona»: μια σπανιόλικη γωνιά στο Κολωνάκι

Ξεφύτρωσε πριν κανένα δίμηνο στην Ξενοκράτους, είναι λιλιπούτειο (δύο τραπεζάκια έξω, δύο μέσα κι ένας πάγκος-παράθυρο), χαλαρό, βαμμένο σε κόκκινο, πορτοκαλί και μαύρο, με τοίχους διάσπαρτους με μικρά καδράκια με φωτογραφίες, αφισέτες και βεντάλιες, και σερβίρει μόνο παέγια, σανγκρία και μπίρα. Στο «Paella Barcelona» φτιάχνουν επίσης εκδοχές με λαχανικά και κρεατικά^ εμείς πετύχαμε μόνο παέγια θαλασσινών (δυο γαρίδες, δυο μύδια και πράσινες πιπεριές στην ατομική μερίδα των € 7,5): συμπαθής ήταν, δε λέω. Με ένα μόνο σημείο αναφοράς όμως, θα περίμενα κάτι -έστω λίγο- πιο ιδιαίτερο. Την ώρα που η ευγενέστατη Μπεατρίς μας άφηνε μια μίνι σαλατίτσα με λάχανο, ρόκα και βινεγκρέτ μουστάρδας (αυτή δεν την χρεώνουν), βρήκα την ευκαιρία να τη ρωτήσω από πού είναι. «Α, εγώ είμαι μια σαλάτα από μόνη μου», απάντησε κι έτσι στα γρήγορα, έμαθα ότι γεννήθηκε στο Μεξικό, ότι είναι από την Βαρκελώνη και την Ανδαλουσία, ο πατέρας λιβανέζος, η γιαγιά γαλλίδα. Με το που φάγαμε και την κρέμα καταλάνα μας (καταλάνικη κρεμ μπριλέ, με € 3), η οποία ήθελε ένα πιο πλήρες «κάψιμο» της ζάχαρης, αλλά ήταν ευχάριστη, πιάσαμε κουβέντα για το εξαιρετικό «Blancanieves» του Πάμπλο Μπέργκερ και για τον καινούργιο Αλμοδοβάρ, ξεσκόνισα λίγο και τα ισπανικά μου -αν και ο δάσκαλός μου στο Θερβάντες δεν θα ‘ταν ακριβώς περήφανος. Δεν ξέρω αν θα ξαναρχόμουν για το φαγητό, αν και για την κρεατο-παέγια την έχω μια περιέργεια. Ένα Σάββατο πάντως με σπανιόλικα τυριά-αλλαντικά και επίσης σπανιόλικη κιθάρα (τώρα θα τις ξεκινήσουν αυτές τις βραδιές) στο κολωνακιώτικο... αστικό ξέφωτο που έχει πλέον και λίγη ανεμελιά αλά Βαρκελώνη πιθανόν να το επιχειρήσω.

Ξενοκράτους 48, Κολωνάκι, 2107210152.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.