Τραβόλτα

Ψαγμένη ψαροταβέρνα από τους δημιουργούς του "Base Grill".

Τραβόλτα

Ψαγμένη ψαροταβέρνα από τους δημιουργούς του "Base Grill".

Τραβόλτα - εικόνα 1

Ο Λάκης ο Τραβόλτα ήταν μύθος στο Περιστέρι. όχι μόνο επειδή ήταν δεινός­ χορευτής αλλά και λόγω της φημισμένης ψαροταβέρνας του. Εκεί δούλευε για 25 χρόνια ο Ανέστης. Όταν ο Λάκης έφυγε, θέλησε να ξανανοίξει το «Τραβόλτα» και συνεταιρίστηκε με τους φίλους του Βαγγέλη­ και Σπύρο –«Base Grill»– Λιάκο­. Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει το κρέας με το ψάρι, οι δίδυμοι­ αδερφοί είχαν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο στο περιοδικό «Uma­mi»: «Ασχοληθήκαμε με το κρέας επειδή γνωρίζουμε καλύτερα το ψάρι». Κατάγονται από τη Χαλκίδα και τρώνε και ψαρεύουν θαλασσινά από τα μικράτα τους. Στο χαρούμενο «Τραβόλτα­», λοιπόν, κεντάνε… Ορεκτικό amuse bouche φουαγκρά «σούσι» με αβγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού και πορτογαλική­ σαρδέλα Lucas. ο ντάκος έχει μυρωδάτη ντομάτα, ξινοτύρι Ίου και καλαμάρι al dente στον ατμό. η μαρινάτη κουτσομούρα είναι λεμονο-σκορδάτο φρούτο, η ταραμοσαλάτα πλούσια, η σαλάτα «Τραβόλτα» ιδανικά αρτυμένη με ωραία βινεγκρέτ και κόκκους χοντρού αλατιού στην ξεφλουδισμένη ντομάτα. Οι μαύρες ταλια­τέλες με μπρικ και πιπέρι έχουν μετρημένη τρούφα που τους πάει­ και η μαύρη σουπιά είναι μελωμένο, γοητευτικό signature dish. όπως και το σαγανάκι με ντομάτα και γαρίδες. Και η σχάρα έχει μεγάλα τεφαρίκια, αλλά εγώ προτίμησα αχινοσαλάτα και μια τηγανιά κουτσομούρες και μπακαλιάρο (αέρινη, μαστόρικη τεμπούρα), ενώ στο τέλος γιαούρτι με πιπέρι και homemade πορτοκάλι του κουταλιού.

Αρκαδίας και Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι, 2105719222. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.