Mόλις Άνοιξε: The Burger Joint

Μανχάταν και Νάπολη Ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του λατρεύουν τη Νέα Υόρκη. Έτσι άνοιξαν το «The Burger Joint», εμπνευσμένοι...

Mόλις Άνοιξε: The Burger Joint

Μανχάταν και Νάπολη

Ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του λατρεύουν τη Νέα Υόρκη. Έτσι άνοιξαν το «The Burger Joint», εμπνευσμένοι από το ομώνυμο cult μαγαζί στο «Le Parker Meridien» του Μανχάταν. Μοντέρνο front desk κόντρα σε τοίχους επενδυμένους με άσπρο τούβλο, ύφος νεανικό. Δύο είδη σερβίρει βασικά το μαγαζί, burger και πίτσα. Η προσέγγιση είναι πολύ σοβαρή και το καταλαβαίνεις από την πρώτη δαγκωνιά του κλασικού ψωμιού: ελαφρύ μεν, αλλά πολύ γευστικό. Το burger είναι φτιαγμένο από Aberdeen Angus, νοστιμότατο, με ψυχή – και στη Mexican εκδοχή του ισορροπημένα καυτερό και δροσερό. Στα brioche sliders το ψωμάκι είναι ντελικάτο και η καπνιστή BBQ σος δίπλα τους μέγκλα. Οι πατάτες, φρεσκοτηγανισμένες και γευστικότατες, στην γκουρμέ εκδοχή τους, με λιωμένο τυρί fondina και λάδι τρούφας. Μπορεί το βουβαλίσιο low cholesterol burger να είναι λίγο στεγνό (χωρίς λίπη), όμως η υφή του έχει τσαγανό και το κρέας ιδιαιτερότητα που μου άρεσε. Αν πάρετε σολομό, ζητήστε τον medium rare για να τον ευχαριστηθείτε. Δίπλα τους οι πίτσες, με ζύμη ναπολιτάνικη, χοντρουλή και τραγανή σαν χωριάτικο ψωμί. Eίναι καλή η κλασική Margherita, το ίδιο και η caprino, με κατσικίσιο τυρί, πιπεριά, ρόκα και τριμμένο πιπέρι, αν και κάπως στεγνή. Μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το ωραίο, βελούδινο cheesecake, και brownie δυνατά σοκολατένιο και υγρό. Όσοι πάρουν delivery θα χαρούν τα εξαιρετικά κουτιά της συσκευασίας (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, 2108940260).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.