Κυριακή μεσημέρι στου Ψυρρή

Εννέα μεζεδοπωλεία αντιπροτείνουν στην κυριακάτικη νωχέλεια μεζέδες, παρέα, κέφι και –στις περισσότερες περιπτώσεις– μεσημεριανό λαϊκό τσα τσα. Εμείς κάνουμε θερμογράφημα… διάθεσης.

Κυριακή μεσημέρι στου Ψυρρή

Εννέα μεζεδοπωλεία αντιπροτείνουν στην κυριακάτικη νωχέλεια μεζέδες, παρέα, κέφι και –στις περισσότερες περιπτώσεις– μεσημεριανό λαϊκό τσα τσα. Εμείς κάνουμε θερμογράφημα… διάθεσης.

Κυριακή μεσημέρι στου Ψυρρή - εικόνα 1

Έναστρον

Πού θα ξαναδείς ορχήστρα σε κέφια με φόντο μια επιτοίχια «συλλογή» αντιγράφων έργων του Μποτέρο; Το καλλιτεχνόφιλο, βαμμένο με ζεστά χρώματα «Έναστρον» μαγειρεύει ελληνικά και φτιάχνει τις πίτες του στον ξυλόφουρνο – μαζί κι ένα πολύ καλό αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, που «μυρίζει» σπιτικό κυριακάτικο μεσημέρι. Μίκωνος 4 & Καραϊσκάκη, 2103216796

Μεθυστάνες

Η Τζένη και ο Μάκης έχουν οικειοθελώς… Μνηστήρες. Ο λόγος για τον Β. Μιχαλάτο και τον Τ. Ζαφειρίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν το μουσικό ταξίδι αλά ελληνικά, σε έναν από τους παλιότερους και σταθερότερους χώρους του Ψυρρή. Οι γεύσεις κυμαίνονται από συμιακό γαριδάκι –με το ούζο σου– μέχρι πιο πληθωρικό χοιρινό κότσι. Λεπενιώτου 26 & Ωγύγου, 2103314298

Πάει καιρός

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, που παραπέμπει με όμορφες πινελιές σε… άλλες (ωραίες) εποχές. Το ρεπερτόριο ξεκινάει με έντεχνα και συνεχίζει με ελαφρολαϊκά, λαϊκά (ενδιάμεσα κι ένα εικοσάλεπτο με ξένα και ’60s κομμάτια), ενώ το γευστικό κρύβει εκπλήξεις, όπως η πίτα με άγρια χόρτα και ξινομυζήθρα, τα γεμιστά κολοκυθάκια με σάλτσα λεμονιού και σαφράν ή η πανσέτα αγριογούρουνου. Τάκη 16, 2103212858

Παληό Γραμμόφωνο

Ζωντανή μουσική (μια μείξη έντεχνου, λαϊκού και ρεμπέτικου) και στο πιάτο πιτάκια με κρέας και πράσο, κεφτεδάκια σε σάλτσα και μυρωδικά, φιλετάκια με σος μελιού και σουσάμι και πολλά ακόμη. Ο βαμμένος πλέον σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους χώρος δείχνει πιο φωτεινός, ενώ η… κολεξιόν από γραμμόφωνα δίνει τον τόνο στο ντεκόρ. Ναυάρχου Αποστόλη 8, 2103231409

Περί Ψυρρή

Πέτρα, τούβλο, τοιχογραφίες –μία εκ των οποίων η «Γένεση» του Μιχαήλ Άγγελου– και μια ορχήστρα που τους ξεσηκώνει όλους. Νωρίτερα η κουζίνα έχει εμφανίσει ψαρονέφρι γεμιστό με ρόκα και χαλούμι, κοτόπουλο με πίτα και σάλτσα από γιαούρτι και πάπρικα, και μια σταβλίσια μπριζόλα για τους φανατικούς του κρέατος. Τάκη 19, 2103211995

Στου Καχριμάνη

Το μενού έχει από παραδοσιακά πιάτα (π.χ. κοκοράκι μπαρδουνιώτικο) μέχρι διεθνή (π.χ. ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα), όπως και φρέσκο ψάρι από τη Μονεμβασιά, ενώ η ορχήστρα διάθεση για έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα. Σε ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία –παλιό μπακάλικο και στέκι του Παπαδιαμάντη κάποτε– που έχει μεταμορφωθεί σε τριεπίπεδο στέκι με ζωγραφιστές λεπτομέρειες. Σαρρή 15 & Αγ. Αναργύρων 45, 2103240370

Στου Κορρέ

Οι μουσικοί –ανάμεσά τους και ο Νίκος Κορρές με το βιολί του– επιδίδονται σε λαϊκά, ρεμπέτικα και νησιώτικα, σε μια σκηνή με άρωμα γειτονιάς, η οποία έχει μέχρι και… παραθυρόφυλλα. Όσο για τα πιάτα, κυρίως τα μαγειρευτά ξεχωρίζουν για το σπιτικό τους χαρακτήρα: ψηφίζουμε κρασάτο κόκορα και σοφρίτο. Αγ. Αναργύρων 20-22, 2103215291

Χρυσόμηλο

Φοβερά γλεντζέδικο, παρασύρει όλες τις ηλικίες σε χορευτικό κρεσέντο. το πρόγραμμα λαϊκό. Κι αν πάτε παρέα, μπορείτε να μοιραστείτε ανά τέσσερις τρία ορεκτικά, σαλάτα και μια ποικιλία κρεάτων με μισή φιάλη ανά άτομο – και να κοστίσει € 15 στον καθένα. Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, 2103317061

Ωραία Πεντέλη

Η διεπίπεδη κλασική ταβέρνα στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του 19ου αι. Ελληνική κουζίνα (γίγαντες, κοτόπουλο κρασάτο, κοκκινιστό, φρικασέ, πέρκα φούρνου και άλλα πολλά) σε νευραλγικό πόστο, ακριβώς πάνω στην πλατεία. Αισχύλου & Αριστοφάνους, 2103218627

Περισσότερες πληροφορίες

Έναστρον

Μίκωνος 4 & Καραϊσκάκη, Πλ. Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ωραία Πεντέλη (η)

Αισχύλου & Αριστοφάνους, Πλ. Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κορρέ (στου)

Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.