City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου;

Το «City Bistro» ανεβάζει τα κυβικά της ιστορικής στοάς. All day ζωντάνια, φιλικά γκουρμέ φαγητό, γλυκά και κοκτέιλ που φυσάνε, αύρα Νέας Υόρκης...

City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου;

Το «City Bistro» ανεβάζει τα κυβικά της ιστορικής στοάς. All day ζωντάνια, φιλικά γκουρμέ φαγητό, γλυκά και κοκτέιλ που φυσάνε, αύρα Νέας Υόρκης...

City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου; - εικόνα 1

Μόλις άνοιξε το «City Bistro» του Τάσσου Ιωαννίδη στη στοά Σπυρομήλιου και η αύρα που έδωσε σε αυτό το υπέροχο τοπόσημο της Αθήνας εκπέμπει πολλά βολτ. Το μαγαζί είναι πολυεπίπεδο και βγάζει αέρα νεοϋορκέζικο. Στο έμπα η ανοιχτή κουζίνα έχει μπροστά της ένα μπαρ όπου μπορείς να καθίσεις για να φας και προσεχώς στις βιτρίνες εκεί δίπλα θα υπάρχουν τυριά, βότανα, χορταρικά και γενικώς διάφορα υλικά με την ίδια λογική που στα σούσι μπαρ οι σεφ έχουν μπροστά τους ψάρια. Ακριβώς από πάνω, ζωγραφισμένη με κιμωλία στον τοίχο-μαυροπίνακα, βλέπουμε μια σκηνή από λαϊκή αγορά – το καλοκαίρι θα ζωγραφίσουν κάτι άλλο. Απέναντί της ένα πολύ όμορφο μπαρ (τα κοκτέιλ των Γκικόπουλου - Κερκύρα εξαιρετικά­) με άπλετη θέα στο επίκεντρο και στην περαντζάδα της στοάς. Στις άλλες δύο αίθουσες το σκηνικό αλλάζει, θυμίζοντας μητροπολιτικό μοντερνισμό και πολυτέλεια. Στους τοίχους γεωμετρικό κολάζ με ακανό­νιστες επιφάνειες σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις, αντικέ καθρέφτες και φανταστικό ξύλο στο πάτωμα και στην επίπλωση.
Ο Νίκος Ζερβός έχει επιμεληθεί το μενού που υλοποιεί ο Γιώργος Φτάκλας και τα –σούπερ– γλυκά ετοιμάζει ο Θοδωρής Μωυσίδης. Δεν έχει ξεδιπλωθεί ακόμη όλο το δυναμικό της κουζίνας, γι’ αυτό το μενού είναι­ μικρό. Η πρώτη γεύση που παίρνεις­ όμως είναι ερεθιστική. Η σαλάτα­ «σπανακόπιτα», λ.χ., θα γράψει ιστορία. πρόκειται για ένα ναπολεόν από φρέσκο σπανάκι νοτισμένο με ντρέσινγκ άνηθου, φύλλα ψημένα σε στάκα και κομματάκια φέτας γύρω-γύρω. Η κροκέτα από κεχρί με λιωμένο τυρί είναι ένα πρωτότυπο, καθημερινό, αλλά γκουρμέ πιάτο και οι σεφταλιές κοτόπουλου έξυπνη ιδέα, που χρειαζόταν όμως πιο γραμμένο­ καρύκευμα.
Τα καρπάτσιο φύσανε­ και οι vegetarian προτάσεις κινούνται στη γραμμή του raw food με πολύ αρωματικές γεύσεις, αφού το μενού βλέπει μπροστά ενσωματώνοντας νέες διατροφικές συνήθειες. Σύντομα απέναντι από το «City Bistro» θα ανοίξουν αδελφά wine bar και cafe-delicatessen.

DISH PARADE

City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου; - εικόνα 2

Καρπάτσιο τόνου
Άψογο ψάρι, ανάλαφρο, κεντημένο με πιπέρι Σετσουάν και ωραία θαλασσινή κόντρα αβγοτάραχου. Το know how αλά «Matsuhisa» είναι προφανές και το νιώθεις επίσης στο καρπάτσιο λευκού ψαριού με αχινό και καυτερή πιπεριά.

City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου; - εικόνα 3

Κινόα με κόκκινες φακές
Δεν είναι πιάτο για όλους, αλλά το σχεδόν raw προφίλ του έχει φρουτώδη γήινη γεύση. Σαν κους-κους με σάλτσα από φακές και κόκκινες πιπεριές σε Μαυροδάφνη μαζί με βινεγκρέτ ροδιού.

City Bistro: Πάμε Σπυρομήλιου; - εικόνα 4

The Lemon
Κάτω εξαιρετικό, τραγανό, ξινούτσικο μπισκότο λάιμ. Πάνω του φινετσάτα βουναλάκια αέρινης ιταλικής μαρέγκας και πίσω τους ηλεκτρισμένο βελούδο από κρέμα λεμονιού. Δίπλα παγωτό με αληθινή βανίλια. Απλώς μέγκλα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.