«Βαρούλκο»: Από την Πειραιώς στο…Μικρολίμανο!

Το αγαπημένο μας «Βαρούλκο» μετακομίζει από την Πειραιώς στο Μικρολίμανο, και θα δουλεύει πλέον όλη μέρα με σύνθημά του «Απλά το Μεσημέρι, Κλασσικά το Βράδυ».

«Βαρούλκο»: Από την Πειραιώς στο…Μικρολίμανο!

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής γαστρονομίας βραβευόμενος επί 21 συναπτά έτη με Χρυσό Σκούφο. Με μια πολύ συγκινητική επιστολή που διατρέχει την ιστορία του, μας πληροφόρησε ότι το αγαπημένο μας «Βαρούλκο» μετακομίζει από την Πειραιώς στο Μικρολίμανο, Κουμουνδούρου 52, εκεί που ήταν παλιότερα τα «Τρεχαντήρια». Το εστιατόριο θα δουλεύει πλέον όλη μέρα με σύνθημά του «Απλά το Μεσημέρι, Κλασσικά το Βράδυ». Αυτό σημαίνει ότι στο μεσημεριανό μενού θα βρίσκεις δημοφιλή πιάτα της ελληνικής ψαροταβέρνας σαν την ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα, την ψητή σαρδέλα αλλά με υπογραφή Λαζάρου και σε πολύ προσιτές τιμές, όπως επίσης και το μουσακά με καραβίδα και τα αχνιστά μύδια. Ο Λευτέρης θα καθιερώσει επίσης και μενού degustation για ούζο και τσίπουρο με πολλά μικρά πιατάκια στα 20-22 ευρώ. Το καινούργιο «Βαρούλκο» σε πολύ θαλασσινό στυλ με μνήμες από το πρώτο μαγαζί στον Πειραιά, στη Διστόμου, ετοιμάζεται και αναμένεται να λειτουργήσει 15 με 20 Μαΐου, οπότε και θα μεταφερθεί. Ο Λαζάρου ανακοινώνει επίσης ότι σταματάει την συνεργασία του με το «Kool Life» στην Εκάλη και δημιουργεί το «White Star» με δική του ομάδα στη Μύκονο που θα σερβίρει κουζίνα «Βαρούλκου».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.