Μια απολαυστική «Φλυαρία»

Ωραίοι μεζέδες και βαθιά νόστιμα μαγειρευτά σε υπέροχη αυλή

Μια απολαυστική «Φλυαρία»

Ωραίοι μεζέδες και βαθιά νόστιμα μαγειρευτά σε υπέροχη αυλή

Μια απολαυστική «Φλυαρία» - εικόνα 1

Άντε να βρεις στο πολύβουο Χαλάνδρι τέτοια αυλή να χαλαρώσεις… Περνάς την είσοδο της παλιάς υφασματαποθήκης και νομίζεις ότι μπαίνεις σε θερινό κινηματογράφο, γεγονός που επιτείνεται τόσο από την άπλα της αυλής με το χαλικάκι όσο και από το ξύλινο περίπτερο που κρύβει μέσα του την κουζίνα με τις απρόσμενα καλές επιδόσεις. Μου έχει τύχει πολλές φορές να δοκιμάσω αποχυμωμένες τηγανιές σε μεζεδοπωλεία, στη «Φλυαρία» όμως ο συνδυασμός ζουμερότατου μαριναρισμένου κοτόπουλου με χυμώδες χοιρινό και ορεκτικές πιπεριές σε μια τηγανιά έχει πολύ umami (και σόγια σος). Η βαθιά νοστιμάδα των μαγειρευτών αποδεικνύεται και από τον πολύ καλό μπεκρή μεζέ με κοκκινιστό χοιρινό. Άλλο ένα ατού της κουζίνας είναι το άψογο και στεγνό τηγάνι, το οποίο απόλαυσα σε μια στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα και στους αφράτους, μαμαδίστικους κεφτέδες της που μοσχοβολάνε δυόσμο. Μια αέρινη και μαζί έντονη homemade γούνα, μια σέρτικη πολίτικη σαλάτα με λάχανο, πιπεριές, σέλινο και ξίδι, μια όμορφα αλμυρή ρεγκοσαλάτα κι έξυπνες μελιτζανο-μπουκιές (τυλίγουν χοιρινό και τυρί) συμπληρώνουν την ευρεία γκάμα γεύσεων αυτού του τίμιου μαγαζιού. Για να… φλυαρήσουμε όμως και λιγάκι, Φλύα ήταν το όνομα του Χαλανδρίου στην αρχαιότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.