Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Κλείσε θέση στις πιο ερεθιστικές παράλληλες εκδηλώσεις

Μαθήματα με αγαπημένους σεφ, παρεΐστικες μαγειρικές στον «μαέστρο της παράδοσης», πρωτότυπες γευσιγνωσίες στα εργαστήρια γεύσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Έρχεται στις 9-11/5 στην Τεχνόπολη, οπότε κλείστε θέση εγκαίρως!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Κλείσε θέση στις πιο ερεθιστικές παράλληλες εκδηλώσεις

Μαθήματα με αγαπημένους σεφ, παρεΐστικες μαγειρικές στον «μαέστρο της παράδοσης», πρωτότυπες γευσιγνωσίες στα εργαστήρια γεύσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Έρχεται στις 9-11/5 στην Τεχνόπολη, οπότε κλείστε θέση εγκαίρως!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Κλείσε θέση στις πιο ερεθιστικές παράλληλες εκδηλώσεις - εικόνα 1

Hδη από την πρώτη διοργάνωση του «Ελλάδα ­Γιορτή Γεύσεις» τα μαθήματα μαγειρικής και οι σπέσιαλ γευσιγνωσίες αγαπήθηκαν από τους χιλιάδες Αθηναίους που πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης κι έγιναν σήμα κατατεθέν του. Για το τρίτο φεστιβάλ ετοιμάσαμε 30 ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις που μας δίνουν την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε δημοφιλείς σεφ, να βιώσουμε παρεΐστικες καταστάσεις στα μαγειρέματα του «μαέστρου της παράδοσης», να χαρούμε μαθαίνοντας στις πρωτότυπες θεματικές γευσιγνωσίες των εργαστηρίων γεύσης.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της ανοιξιάτικης βερσιόν είναι ανανεωμένες, διατηρώντας και κάποια θέματα που έχουν αγαπηθεί τόσο ώστε να γίνονται γρήγορα sold out. Ας ξεκινήσουμε από τα νέα πράγματα, με πιο σημαντική τη συμμετοχή ως special guest του Ελληνοαυστριακού σεφ Konstantin Filippou, του μοναδικού Έλληνα εκτός Ελλάδας που έχει αστέρι Michelin. Το ομώνυμο εστιατόριό του θεωρείται­ από τον οδηγό­ Falstaff το τρίτο καλύτερο στη Βιένη και ο ίδιος ο σεφ της χρονιάς στην Αυστρία. Με το γνήσιο ελληνικό ταμπεραμέντο του, θα μας δείξει την τέχνη του μαγειρεύοντας την Κυριακή 11/5 (2.30 μ.μ.).
Τα μαθήματα μαγειρικής «Ιεροτελεστία της άνοιξης», τώρα, θα εκφράζουν την ανανεωτική ορμή της εποχής με πρωτότυπα­ θέματα όπως το «100% ελληνικό σούσι» (Κ. Τσίγκας), τα νεο-παραδοσιακά παιχνίδια με τη μαγειρίτσα και την αγκινάρα αλά πολίτα (Γκ. Ξενάκης), το ριζότο με πευκοβελόνες και ο φρέσκος γαύρος με γεύση παστού (Έκ. Μποτρίνι), η σπουδή στη χωριά­τικη σαλάτα με διάφορες παραλλαγές (Χρ. Πέσκιας), το νεοκλασικό­ μπριάμ (Σ. Ευαγγέλου), ενώ στα μαθήματα θα συμμετάσχουν ακόμη οι Λ. Λαζάρου, Αθ. Κωστάκος, Μ. Νουρλόγλου και Ολ. Καμπανά.
Στον «μαέστρο της παράδοσης» ο Μποτρίνι θα μας μάθει να πήζουμε­ τυρί από γάλα και από… φάβα, ο Δ. Αλέρτας θα κάνει μόδα τα αλμυρά σορμπέ, ενώ σε άλλο μάθημα μας υπόσχεται «όλο σοκολάτα». Αν δεν έχετε πιει ποτέ κερασάδα, βερικοκάδα ή σουμάδα, πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε στη συνάντηση με την Έφη Για­λούση, ενώ ο Αν. Λαγός θα μας μάθει «Όλα για την ντομάτα!» με σπιτική κέτσαπ, λιαστή και σπέσιαλ­ ντοματάκι γλυκό. Η Ντ. Νικολάου θα κάνει αλλιώτικες μαρμελάδες και τσάτνεϊ και η Εβ. Παπαχαραλάμπους θα παίξει με... μπισκότα από σπίτι, τα οποία θα μετατρέψει μέχρι και σε τάρτα. Η Μ. Λαμπράκη και ο τροφοσυλλέκτης Σ. Λυμπερόπουλος θα μας βουτήξουν στα χόρτα, ο ζαχαροπλάστης του «Tudor Hall» Ευγ. Βαρδακαστάνης θα μας δείξει πώς να κάνουμε φανταστικά new wave γλυκά του κουταλιού και ο αρχιαρτοποιός του Βενέτη Άρης Γιαννακόπουλος ασυνήθιστα ψωμιά.
Η γευσιγνωσία κρασιού με μαύρα ποτήρια «Ραντεβού στα τυφλά» με τον Μaster of wine Κ. Λαζαράκη και το «Ποιο τυρί με ποιο μέλι» έρχονται ξανά, ενώ η πλούσια θεματολογία των εργαστηρίων γεύσης περιλαμβάνει «Μπίρες ελληνικής μικροζυθοποιίας και αρμονία με διαλεχτά τυριά και αλλαντικά», «Τι σημαίνει καλός καφές, ποικιλίες και προελεύσεις», «Η εξαιρετική χρονιά του 2013 (γευσιγνωσία λευκών ελληνικών κρασιών)»,«Εξαιρετικά γλυκά κρασιά της Ελλάδας και αρμονία με γλυκίσματα», «Εμβληματικά αλλαντικά της Ελλάδας», «Πώς ξεχωρίζουμε το καλό λάδι;», «Ξινόμαυρο vs Αγιωργίτικο».

Κάντε κράτηση θέσεων στα www.elladagiortigefseis.gr , 2107450257.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.