Έφυγε ο «Επίκουρος»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος αποχαιρετά τον Αλβέρτο Αρούχ, ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων.

Έφυγε ο «Επίκουρος»

Δυστυχώς το Σάββατο έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο, ο «Επίκουρος». Ο Αλβέρτος Αρούχ άνθρωπος παθιασμένος με τη γαστρονομία όπως είχα πολλάκις διαπιστώσει συντρώγοντας και μιλώντας μαζί του, δεν είχε απλώς σφοδρή επιθυμία για την καλή κουζίνα, το πάθος του ήταν ακόμη μεγαλύτερο για την διανοητική της απόλαυση. Ο Σεφαραδίτης Αλβέρτος ήταν κυρίως ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων. Και αυτή η ιντελεκτουέλ, πέραν του προφανούς , στάση του απέναντι στη γεύση, και η ανάλυσή της με φιλοσοφική και κριτική διάθεση είναι η πιο σημαντική συνεισφορά του όπως αυτή αποτυπώνεται στα βιβλία του και γενικότερα στα κείμενά του. Μας τίμησε με την συνεργασία του στο περιοδικό «Ευ Ζήν» και τον ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.