Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» ξανάρχεται χαρούμενο, νόστιμο κι εξόχως ανανεωμένο και γιορτινό. Ετοιμαστείτε για την πιο εύγεστη και ψυχαγωγική βόλτα στην πόλη από τις 9 μέχρι τις 11/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» ξανάρχεται χαρούμενο, νόστιμο κι εξόχως ανανεωμένο και γιορτινό. Ετοιμαστείτε για την πιο εύγεστη και ψυχαγωγική βόλτα στην πόλη από τις 9 μέχρι τις 11/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού - εικόνα 1

Αν τον Απρίλιο του 2013 το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη γύρισε­ σελίδα στο γευστικό τοπίο της χώρας, στη δεύτερη διοργάνωση που έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα επιβεβαιώθηκε η ζωντάνια της σχέσης του κοινού με τους μικρούς παραγωγούς οι οποίοι καλλιεργούν μια νέα ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα. Αυτή η ειλικρινής χαρά με την οποία αντιδρά ο κόσμος όταν δοκιμάζει εξαιρετικές γεύσεις, που από τη μια αποτίνουν φόρο τιμής στην παράδοση και από την άλλη καινοτομούν δημιουργώντας ένα νέο «γαλανόλευκο» ρεπερτόριο, δίνει δυναμική στο ρεύμα των αυθεντικών προϊόντων με προσωπικότητα.
Γι’ αυτό στο επόμενο ανοιξιάτικο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11/5 στον εμβληματικό­ χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, υπάρχει θεαματική ανανέωση της εκδή­λωσης. Με σύμμαχο τον όμορφο αθηναϊκό καιρό, η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας θα είναι ακόμη πιο ωραία, αφού τα περίπτερα των εκθετών θα απλωθούν εκτός από τα μοναδικά, ατμοσφαιρικά κτίρια του παλιού εργοστασίου –τώρα Μουσείου Φωταερίου– και στον υπαίθριο χώρο. Επειδή όμως η γεύση δεν είναι απλώς θερμίδες, αλλά­ αποτελεί ζωντανό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, το «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» διευρύνει και ολοκληρώνει αυτόν το χαρακτήρα με ποικιλία από πολιτιστικά χάπενινγκ. Δύο από τους καλύτερους, δια­κεκριμένους κι εξειδικευμένους στη γαστρονομία φωτογράφους, ο Γιώργος Δρακόπουλος και ο Βαγγέ­λης Πατεράκης, θα εκθέσουν εξαιρετικά έργα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ατμοσφαιρικού κτιρίου των Παλαιών­ Φούρνων. Ταυτοχρόνως, τονίζοντας το χαρούμενο, εορταστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα και μουσικά χάπενινγκ από μπάντες ταλαντούχων μουσικών, που θα παίζουν από κλασική και τζαζ μέχρι ροκ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού - εικόνα 2

Το εστιατόριο θα στηθεί και πάλι γύρω από τη σήμα κατατεθέν υψικάμινο και θα έχει θεματική άκρως ερεθιστική! Συντονιζόμενο με τις ανερχόμενες γευστικές τάσεις του πλανήτη, φέτος το φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food: μαριναρισμένα κρέατα σε ψωμιά και πίτες, γύροι αλλιώτικοι και απρόσμενοι, πρωτότυπα σουβλάκια με σαρδέλες αειφόρου αλιείας, ντοματοκεφτέδες με φάβα σε κυπριακή πίτα είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που θα προσφέρει. Στην πλατεία στο κέντρο της Τεχνόπολης θα δημιουργηθούν ζαχαροπλαστείο και κοκτέιλ μπαρ που θα διευρύνουν τις δυνατότητες διασκέδασης στο χώρο.
Σώμα και καρδιά του φεστιβάλ 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων μικρών παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνοράματος» και του www.athinoramaumami.gr, την πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Προωθώντας την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, η κριτική επιτροπή­ του φεστιβάλ θα αξιολογήσει τα προϊόντα των εκθετών που βγήκαν στην αγορά από τον Απρίλιο του 2013, τα οποία μάλιστα θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο, και θα δώσει βραβεία καινοτομίας. Παράλληλα οι επισκέπτες θα ψηφίσουν τα δικά τους καλύτερα στα βραβεία κοινού, ενώ η κριτική επιτροπή ειδικών θα δώσει βραβεία συσκευασίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.elladagiortigefseis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.