Γιουβετσάκια
Αν και μακριά από τις δημοφιλείς πιάτσες εξόδου, η υποδειγματική off Broadway ταβέρνα γράφει εδώ και τριάντα χρόνια τη δική της ιστορία. Η ιδιαιτερότητα της προσέγγισης στηρίζεται κατ’ αρχήν στην πρώτη ύλη, την οποία συλλέγει προσωπικά ο ιδιοκτήτης Χάρης Τζίτζης, οργώνοντας καθημερινά τις λαϊκές του Λεκανοπεδίου, ενώ η ταλαντούχα μαγείρισσα Εύα Πασανικολάκη μαγειρεύει χαρακτηριστικά πιάτα από το παραδοσιακό συνταγολόγιο με καλό χέρι και διάχυτη φινέτσα. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€25 - €28
Πληροφορίες:
Και μεσημ. Κλειστά Κυρ. βράδυ & Δευτ.
Σχετικά άρθρα
Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα
Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑςΟι ταβέρνες των Αθηνών
Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.
Εστιατόρια και μπαρ για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας
Αγαπημένα και νόστιμα μέρη της πόλης όπου σχεδόν τα πάντα είναι γυναικεία υπόθεση.
Η βασιλική επιστροφή του ταπεινού λαχανοντολμά
Το έδεσμα – εικόνισμα του χειμωνιάτικου οικογενειακού τραπεζιού έχει τρυπώσει ξανά στα standards των εστιατορικών μας γούστων, χάρη σε εκδοχές που το τοποθετούν άλλοτε στη γειτονιά του avant garde κι άλλοτε στην καρδιά του comfort. Ιδού πέντε από τους αγαπημένους μας.
Γιουβετσάκια
Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Πού τρως σοβαρά μαγειρευτά στην Αθήνα;
Παλιά και νέα μαγειρεία ('οινό' και μη) στην πόλη, που ανακατεύουν πάντοτε κάτι νόστιμο στις κατσαρόλες τους.
Η Αθήνα νηστεύει! 53 στέκια για κλασικές και εναλλακτικές σαρακοστιανές γεύσεις
Σημάδι των καιρών, αλλά έπειτα από πολλά πολλά χρόνια που το εαρινό σαρανταήμερο νηστείας ήταν μόνο για τους πιστούς, σήμερα όλο και περισσότεροι παραδινόμαστε στη γοητεία του διαφορετικού της Μεγάλης Σαρακοστής και επιλέγουμε στέκια με ωραία νηστίσιμα για την έξοδό μας.