Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.
Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη με συγκίνηση, οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας μαγείρεψαν ένα εξαιρετικό μενού, τιμώντας τα 30 χρόνια κορυφαίας γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.
Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.
Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.
Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.
Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.
Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.
Το κομψό all day στέκι στο Μαρούσι είναι νόστιμο και υποδέχεται θερμά τους θαμώνες του για χαλαρές "after office" συναντήσεις.
Μετά την επιτυχία που γνώρισε τον Ιούνιο, το "Supper Club" του "Mona" επιστρέφει με ένα νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο χώρο του εστιατορίου του στο Μοναστηράκι.
Φιλτράροντας τις μαγειρικές του αναμνήσεις από μια δημιουργική σίτα ο σεφ Riccardo Camanini, στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, γράφει το ιδιοσυγκρασιακό γαστρονομικό του μανιφέστο. Δεν μαγειρεύει απλά, κάνει πολλά περισσότερα και ας μην το παραδέχεται.
Μια ποιοτική κούπα καφέ μπορεί να μετατρέψει μια καλή μέρα σε τέλεια. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να απολαύσουμε την τέλεια κούπα καφέ, εμπλουτισμένη με βελούδινο γάλα στην ιδανική θερμοκρασία; Η Nespresso Professional δίνει τη λύση, με το πάτημα ενός κουμπιού.
Στο γαλήνιο περιβάλλον του ξενοδοχείου "Koukoumi", η ταλαντούχα vegan σεφ Αγγελική Χαραμή παρουσιάζει μια έντεχνη μοντέρνα plant based κουζίνα, με φαντασία και δημιουργικότητα.
Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από τον "Montezuma", τον τελευταίο αυτοκράτορα των Αζτέκων, ο οποίος διοργάνωνε πλουσιοπάροχα συμπόσια. Το ίδιο κάνει επιτυχώς και αυτό το απόλυτα καλοκαιρινό all-day bar.
Έχοντας το όνομα αλλά και τη χάρη μιας φυσικής κυψέλης, το bar-restaurant δεν είναι απλώς ένα meeting point για καλό φαγητό και ποτό, αλλά ένα αρμονικό περιβάλλον όπου το σώμα χαλαρώνει και οι αισθήσεις απελευθερώνονται.
Εμπνευστής του δικτύου Aegean Cuisine αλλά κι εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος Γιώργος Χατζημάρκος γνωρίζει καλά πώς η γεύση του κάθε τόπου ισοδυναμεί με ταυτότητά του.
Είναι ένας αγαπημένος all-day προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου το πολύ κομψό "Chalet" στην Πολιτεία, όμως ειδικά το καλοκαίρι είναι πραγματικά στα καλύτερά του.
Νόστιμες συγχορδίες πάνω σε παρεΐστικο κλειδί κάνουν σημείο συνάντησης τα Σεπόλια, χάρη σε ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό χαρακτήρα και αλέγκρο παλμό.
Αφορμή για ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία των Χρυσών Σκούφων έδωσε η συμπλήρωση των 30 ετών του σημαντικότερου γαστρονομικού θεσμού της χώρας, που τίμησε τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης και ανέτρεξε σε μια σπουδαία διαδρομή, στα χνάρια της οποίας καλλιεργήθηκε η γαστρονομική άνθηση της χώρας.