"Αμπιμπάγιο": Αστεράτα σαρακοστιανά στην καρδιά του Θησείου

Αν αναρωτιέστε πού θα γιορτάσετε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ικανοποιήσετε όλη την παρέα, το "Αμπιμπάγιο" είναι η λύση.

abibayo

Στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997.

abibagio

Tο all-day στέκι του Θησείου αγκαλιάζει την urban αύρα της πόλης, στη σκιά της Ακρόπολης, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για συναντήσεις, ρομαντικά ραντεβού αλλά και σαρακοστιανές αποδράσεις στο κλεινόν άστυ. Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν.

abibayo

Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. Με σύγχρονο πνεύμα και εξαιρετικές πρώτες ύλες, το μενού προτείνει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή για το χταπόδι σχάρας όπου συνοδεύεται με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας, ενώ μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο πεδίο των ορεκτικών αποτελεί το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών. Άξια εξερεύνησης η δυνατή λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.