"Αμπιμπάγιο": Αστεράτα σαρακοστιανά στην καρδιά του Θησείου

Αν αναρωτιέστε πού θα γιορτάσετε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ικανοποιήσετε όλη την παρέα, το "Αμπιμπάγιο" είναι η λύση.

abibayo

Στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997.

abibagio

Tο all-day στέκι του Θησείου αγκαλιάζει την urban αύρα της πόλης, στη σκιά της Ακρόπολης, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για συναντήσεις, ρομαντικά ραντεβού αλλά και σαρακοστιανές αποδράσεις στο κλεινόν άστυ. Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν.

abibayo

Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. Με σύγχρονο πνεύμα και εξαιρετικές πρώτες ύλες, το μενού προτείνει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή για το χταπόδι σχάρας όπου συνοδεύεται με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας, ενώ μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο πεδίο των ορεκτικών αποτελεί το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών. Άξια εξερεύνησης η δυνατή λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.

Πώς η ελληνική γαστροταβέρνα έγινε εξαγώγιμο είδος

Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.

Πού τρώμε στην Πάρο και την Αντίπαρο τώρα

Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.