"Αμπιμπάγιο": Αστεράτα σαρακοστιανά στην καρδιά του Θησείου

Αν αναρωτιέστε πού θα γιορτάσετε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα για να ικανοποιήσετε όλη την παρέα, το "Αμπιμπάγιο" είναι η λύση.

abibayo

Στον ομφαλό της Αθήνας και στην πλέον φωτογενή όψη της πόλης, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Σε μια αυλή που χαζεύει την περατζάδα του ιστορικού κέντρου, αποτελεί συνώνυμο της παλιάς αστικής Αθήνας από το 1997.

abibagio

Tο all-day στέκι του Θησείου αγκαλιάζει την urban αύρα της πόλης, στη σκιά της Ακρόπολης, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για συναντήσεις, ρομαντικά ραντεβού αλλά και σαρακοστιανές αποδράσεις στο κλεινόν άστυ. Στην προνομιακή του τοποθεσία το "Αμπιμπάγιο" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με όρους γαστροταβέρνας προτείνοντας μερικές νηστίσιμες καλοφτιαγμένες προτάσεις που μεριμνούν για το ευ τρώγειν.

abibayo

Η δημιουργική προσέγγιση σε κλασικές σαρακοστιανές γεύσεις αρθρώνεται σε πιάτα όπως τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, οι γαρίδες με σάλτσα μοσχολέμονο και το θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα. Με σύγχρονο πνεύμα και εξαιρετικές πρώτες ύλες, το μενού προτείνει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή για το χταπόδι σχάρας όπου συνοδεύεται με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας, ενώ μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο πεδίο των ορεκτικών αποτελεί το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών. Άξια εξερεύνησης η δυνατή λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.