"Συν Αθηνά": Σαρακοστιανά νόστιμα ενσταντανέ με θέα την Ακρόπολη

Στην πάντα ζωντανή Αποστόλου Παύλου, οι νηστίσιμες νοστιμιές έχουν αστική ούγια.

Συν αθηνα

Στην καρδιά του Θησείου, εκεί όπου η ιστορία συναντά την αστική ζωντάνια, το "Συν Αθηνά" στέκει για πάνω από είκοσι χρόνια σαν σταθερό σημείο συνάντησης και αισθητικής απόλαυσης. Σε ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών το διαχρονικό στέκι του ιστορικού κέντρου μοιάζει να αγκαλιάζει με φινέτσα την πιο εμβληματική θέα της πόλης: την Ακρόπολη. Εδώ, η πόλη ζωντανεύει σε κάθε γωνιά — από την πανοραμική εικόνα του Ιερού Βράχου μέχρι το αδιάκοπο πέρασμα στην Αποστόλου Παύλου, συνθέτοντας μια πασχαλινή εορταστική αίσθηση 100% αστική.

συν αθηνα

Ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με το παραδοσιακό ύφος των ημερών, το "Συν Αθηνά" δημιουργεί τις βάσεις για κάποια νόστιμα σαρακοστιανά ενσταντανέ. Με βάση τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, προτείνει πιάτα που παντρεύουν τις νηστίσιμες γεύσεις με τη φαντασία. Το χούμους με τραγανά ρεβίθια και γκρεμολάτα μυρωδικών, τα μύδια "pop corn” με σος ταρτάρ, το χταπόδι σχάρας με μους ταραμά και πέστο άγουρης ντομάτας καθώς και το comfort θράψαλο στιφάδο με καπνιστή φάβα είναι μερικά μόνο από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο.

συν αθηνα

Βέβαια το roof garden του "Συν Αθηνά" είναι μια εμπειρία από μόνο του, ανεξαρτήτου εορταστικής αφορμής. Ιδανικό για ρομαντικά δείπνα ή ιδιαίτερες βραδιές, προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα – από την Ακρόπολη και την Πνύκα, μέχρι το Αστεροσκοπείο. Κάθε στιγμή εκεί πάνω είναι σαν να βλέπεις την πόλη να ξαναγράφει την ιστορία της, με φόντο τα φώτα και τον ουρανό.

Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550, www.sinathina.gr, FB: SinAthina, IG: sin_athin

Περισσότερες πληροφορίες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
28/04/2025

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.