"Titania": Σαρακοστή με φόντο την Ακρόπολη

OLIVE GARDEN

Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή γιορτάζεται μόνο στο χωριό; Κάποιες φορές, οι πιο αυθεντικές συγκινήσεις κρύβονται στην καρδιά της πόλης – εκεί όπου η παράδοση ντύνεται με αστικό στιλ και ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Σημείο εκκίνησης, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας: το Titania, μέλος του ομίλου H Hotels Collection, όπου οι σαρακοστιανές γεύσεις συναντούν την ανεμπόδιστη θέα της πόλης... στο πιάτο.

titania

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς για Αθηναίους και επισκέπτες είναι το εστιατόριο Olive Garden, στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο την Ακρόπολη να πλαισιώνει ιδανικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.

Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ένα νηστίσιμο μενού που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο οικείο και το εκλεπτυσμένο.

Πατώντας στα θεμέλια της σαρακοστιανής παράδοσης, το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως γαρίδες σαγανάκι με μελιτζανοσαλάτα και τζελ ούζου, καθώς και χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, πίκλα κρεμμυδιού, τοματίνια κονφί και τηγανητή κάπαρη.

titania

Στις γευστικές προτάσεις ξεχωρίζουν και οι plant-based δημιουργίες, όπως το κουνουπίδι σχάρας με κρούστα μυρωδικών, "γαλάκτωμα" από ταχίνι και λάδι καπνιστής πάπρικας, αλλά και το αρωματικό γιουβέτσι άγριων μανιταριών με λάδι χειμωνιάτικης τρούφας.

Το γευστικό φινάλε έρχεται με ένα νοσταλγικό twist: παραδοσιακό σάμαλι με σορμπέ φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών, που ξυπνά γλυκές αναμνήσεις.

Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 2103326000, 2103226221, www.titania.gr,
IG: titaniahotelathens, FΒ: titaniahotelathens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.