Η "Αφαία" είναι το new age καφενείο που θα γίνει το νέο σου στέκι

Συνδυάζοντας το περιποιημένο φαγητό χωρίς φιοριτούρες, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και την οικειότητα ενός καφενείου, η "Αφαία" είναι ό,τι πρέπει για μια after office εξόρμηση.

Αφαία

Αν ψάχνεις ένα μέρος για να χαλαρώσεις με τους συναδέλφους μετά τη δουλειά, ένα σποτ το οποίο να σε καλωσορίζει εγκάρδια και να αποφεύγει τα δήθεν, τότε ο προορισμός σου είναι ένας: η "Αφαία” στο Θησείο. Πάνω στην "κρυμμένη” ομώνυμη πλατεία, ο φρέσκος χώρος προσφέρει περιποιημένους μεζέδες -και όχι μόνο- θυμίζοντας μια σύγχρονη βερσιόν ενός παλιού καφενείου. Σύμμαχος σε αυτή τη γλυκιά αίσθηση είναι ο χώρος, με τα τραπέζια, τις καρέκλες και τα μωσαϊκά του πατώματος που "κλείνουν το μάτι” στο παρελθόν. Από την άλλη, οι ντιζαϊνάτες μαύρες λεπτομέρειες αλλά και η urban πινελιά του καθρέφτη με τα γκράφιτι συμπληρώνουν ένα ιδανικό σκηνικό. Τι δοκιμάζουμε όμως εντός του μαγαζιού αλλά και στα τραπεζάκια που στήνει στο πεζοδρόμιο;

Αφαία

Όπως όλα στην "Αφαία”, έτσι και οι γεύσεις, χαρακτηρίζονται από προσήλωση στην ουσία, χωρίς να έχουν ανάγκη από περιττές φιοριτούρες. Έτσι, από σαλάτες στο μενού θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μία τίμια ντοματοσαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού, μια πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και ξηρό ανθότυρο αλλά και ένα ορεκτικότατο σαλατάκι με παντζάρια, παστράμι και τυρί burrata. Επ’ ουδενί μην παραλείψετε το πιάτο για το οποίο όλοι μιλούν αφού απολαύσουν ένα γεύμα στην "Αφαία”: τις λαχταριστές τηγανιτές πατάτες με αγιολί θυμαριού και ρίγανη. 

Αφαία

Για τις μεγάλες λιγούρες, τα δημιουργικά πιάτα της "Αφαίας” θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Το πεϊνιρλί με καβουρμά και κόμπο κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και sour cream είναι άχαστο ήδη από την ανάγνωση της περιγραφής του, ενώ στα ίδια μονοπάτια κινείται και το πιροσκί που κρύβει μέσα του ένα… σπετζοφάι. Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε και την ρουστίκ νοστιμάδα που κρύβεται στη φωλιά πατάτας με αυγά και κρέμα γραβιέρας, στα μακαρόνια με κιμά και πεκορίνο Αμφιλοχίας αλλά και στο κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.

Αφαία

 

Όσον αφορά τα ποτά που θα συνοδέψουν το γεύμα, η παρέα θα τσουγκρίσει με κρασί, μπύρα, ούζο ή τσίπουρο. Και στο τέλος θα δοκιμάσει απαραίτητα το chocolate fudge brownie που συνοδεύεται με κρέμα anglaise και φρούτα του δάσους. 

Αίθρας 1, Θησείο, 216 8004474, IG: @aphaia.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Αφαία

Αίθρας 1, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.