The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος μεριμνά για αποσυμπίεση μετά νοστιμιάς.

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο

Λίγα πράγματα μπορούν να σε χαλαρώσουν τόσο οργανικά μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά όσο η υπέροχη οπτική της πόλης από ψηλά. Μια διεργασία που ηρεμεί το μάτι, το σώμα και το πνεύμα. Ακριβώς τέτοια θέα χαρίζει το Sweet Basil, στην κορυφή του ιστορικού ξενοδοχείου The Stanley.

Αθόρυβα αλλά μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας και τοπόσημο της πλατείας Καραϊσκάκη έχει εξελίξει δημιουργικά τη γαστρονομική του πρόταση, γαρνίροντάς τη με θαυμάσια θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο 2

Ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος είναι εκείνος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην όλη προσπάθεια, γαρνίροντας το μοναδικό background με μία έξοχη κουζίνα.

Η τελευταία χαρακτηρίζεται διεθνής και βασίζεται σε εμπειρίες από όλο τον κόσμο αλλά και τα μέρη στα οποία έχει εργαστεί ο σεφ, με πιάτα στα οποία συνυπάρχουν πολύ καλή πρώτη ύλη αλλά και όλα όσα ορίζουν οι σύγχρονες τάσεις, δοσμένα μάλιστα υπό ένα πρίσμα που ακολουθεί υψηλά και σωστά διατροφικά στάνταρ.

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο 4

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο 1

The Stanley: After office χαλάρωση με την Αθήνα στο πιάτο 3

Το προαναφερθέν Roof Top Restaurant όμως δεν είναι το μόνο ατού του The Stanley. Εξίσου γοητευτικές after office προοπτικές μοιάζουν τα όσα αναζωογονητικά σερβίρει το ολοήμερο Cloud 9 Roof Bar, το Corner Café (ακριβώς μπροστά από την είσοδο του Mετρό) που προσφέρει χειροποίητο street food breakfast και snacks από μπατσίνα και πλαστό έως corn dog και πίτσα (όλα παρασκευασμένα στην κουζίνα του ξενοδοχείου) ή το Day Bar, που βρίσκεται δίπλα στο χώρο υποδοχής του The Stanley. Σε όλες τις συνθήκες, ο σεφ Φιλιππόπουλος μεριμνά για την ποιότητα και τη γεύση.


Info

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα
Τηλ.  211 9900900
www.thestanley.gr
FB: The Stanley Hotel, Greece 
IG: @thestanleyhotelgreece

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.