Meno Male: After office α λα ιταλικά στο Κουκάκι

Ιταλιάνικες γεύσεις και αίσθηση αστικής dolce vita καθιστούν το δημοφιλές μπιστρό απαραίτητη στάση μετά το γραφείο.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι

Το τέλος της εργάσιμης ημέρας είναι πάντα κάτι που σκορπίζει χαλάρωση. Συχνά και χαρά. Δεν είναι πλέον μόνο η ώρα που κλείνει ο υπολογιστής και ξεκρεμιέται το σακάκι. Είναι η στιγμή για αποσυμπίεση, κοινωνικότητα και -πολύ συχνά, όταν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες- διασκέδαση. Τα after office drinks, τα σνακ ή ακόμη και ένα περιποιημένο γεύμα, δε θα έπρεπε να θεωρείται μόνο μια συνήθεια αλλά, πολύ περισσότερο, ένα δώρο προς τον εαυτό σου -  μια μάλλον νέα μορφή εξόδου.

Δες το σαν την τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να επανασυνδεθείς με τους γύρω σου, είτε αυτοί είναι φίλοι, συνάδελφοι ή ακόμη και νέες γνωριμίες. Ακριβώς λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, λίγες είναι οι γαστρονομικές κουλτούρες που προσφέρουν θαλπωρή, οικειότητα και οικεία γεύση. Κι εδώ έρχεται να κολλήσει σχεδόν πάντοτε η ιταλική γαστρονομία. 

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 1

Στο Meno Male, το κομψό και φιλόξενο all – day μπιστρό που βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη υπηρετούν αυτή τη συνθήκη, με συνέπεια και νοστιμιά. Το δημοφιλές σημείο μεταφέρει στην κουζίνα του την ιστορία της κλασικής ιταλικής πίτσας και pasta μέσα από ένα περιεκτικό μενού που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Γαλάνης - η κάρτα εδώ μοιάζει σαν να φτιάχτηκε για να τικάρει κάθε "θέλω" του σύγχρονου επισκέπτη. 

Σταρ εδώ είναι το ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, συνταγής Meno Male, που καθορίζει το αποτέλεσμα σε όποια πίτσα κι αν επιλέξεις, ενώ τα ζυμαρικά αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών, όπως άλλωστε όλες οι επιλογές του μενού, που βασίζονται σε φρέσκες πρώτες ύλες ιταλικής καταγωγής.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 2

Έτσι, μεταξύ άλλων εδώ θα ξεκινήσεις με shiacciata με λάδι και δεντρολίβανο, προτού δοκιμάσεις προτάσεις-highlights όπως την εξαιρετική πίτσα Margherita και την αντίστοιχη Prosciutto Funghi ή τις φρέσκες ταλιατέλες al Ragu - τα προαναφερθέντα δεν είναι ασφαλώς τα μόνα που αξίζουν της προσοχής σου. Βάζεις κερασάκι στην τούρτα με τιραμισού και πίτσα Dolce με σοκολάτα γάλακτος, καραμελωμένα φουντούκια, τριμμένα μπισκότα και μασκαρπόνε.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 4

Είθισται, όπου υπάρχει ιταλικό φαγητό να υπάρχουν και ιταλιάνικα cocktails -στη λογική του aperitivo αλλά όχι μόνον εκεί- καθώς και ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, που παίζουν τόσο σόλο όσο και στο πλάι του φαγητού. Τέλος, αξίζει να γνωρίζεις πως το Meno Male ανοίγει από το πρωί για ποιοτικό καφέ και λαχταριστό brunch.


Info

Βεΐκου 10, Κουκάκι
Τηλ. 210 9231350 
menomale.gr
FB: Meno Male Athens 
IG: @menomale.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Meno Male

Βεΐκου 10, Κουκάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.