Meno Male: After office α λα ιταλικά στο Κουκάκι

Ιταλιάνικες γεύσεις και αίσθηση αστικής dolce vita καθιστούν το δημοφιλές μπιστρό απαραίτητη στάση μετά το γραφείο.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι

Το τέλος της εργάσιμης ημέρας είναι πάντα κάτι που σκορπίζει χαλάρωση. Συχνά και χαρά. Δεν είναι πλέον μόνο η ώρα που κλείνει ο υπολογιστής και ξεκρεμιέται το σακάκι. Είναι η στιγμή για αποσυμπίεση, κοινωνικότητα και -πολύ συχνά, όταν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες- διασκέδαση. Τα after office drinks, τα σνακ ή ακόμη και ένα περιποιημένο γεύμα, δε θα έπρεπε να θεωρείται μόνο μια συνήθεια αλλά, πολύ περισσότερο, ένα δώρο προς τον εαυτό σου -  μια μάλλον νέα μορφή εξόδου.

Δες το σαν την τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να επανασυνδεθείς με τους γύρω σου, είτε αυτοί είναι φίλοι, συνάδελφοι ή ακόμη και νέες γνωριμίες. Ακριβώς λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, λίγες είναι οι γαστρονομικές κουλτούρες που προσφέρουν θαλπωρή, οικειότητα και οικεία γεύση. Κι εδώ έρχεται να κολλήσει σχεδόν πάντοτε η ιταλική γαστρονομία. 

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 1

Στο Meno Male, το κομψό και φιλόξενο all – day μπιστρό που βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη υπηρετούν αυτή τη συνθήκη, με συνέπεια και νοστιμιά. Το δημοφιλές σημείο μεταφέρει στην κουζίνα του την ιστορία της κλασικής ιταλικής πίτσας και pasta μέσα από ένα περιεκτικό μενού που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Γαλάνης - η κάρτα εδώ μοιάζει σαν να φτιάχτηκε για να τικάρει κάθε "θέλω" του σύγχρονου επισκέπτη. 

Σταρ εδώ είναι το ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, συνταγής Meno Male, που καθορίζει το αποτέλεσμα σε όποια πίτσα κι αν επιλέξεις, ενώ τα ζυμαρικά αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών, όπως άλλωστε όλες οι επιλογές του μενού, που βασίζονται σε φρέσκες πρώτες ύλες ιταλικής καταγωγής.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 2

Έτσι, μεταξύ άλλων εδώ θα ξεκινήσεις με shiacciata με λάδι και δεντρολίβανο, προτού δοκιμάσεις προτάσεις-highlights όπως την εξαιρετική πίτσα Margherita και την αντίστοιχη Prosciutto Funghi ή τις φρέσκες ταλιατέλες al Ragu - τα προαναφερθέντα δεν είναι ασφαλώς τα μόνα που αξίζουν της προσοχής σου. Βάζεις κερασάκι στην τούρτα με τιραμισού και πίτσα Dolce με σοκολάτα γάλακτος, καραμελωμένα φουντούκια, τριμμένα μπισκότα και μασκαρπόνε.

Το ιταλικό μπιστρό Meno Male στο Κουκάκι 4

Είθισται, όπου υπάρχει ιταλικό φαγητό να υπάρχουν και ιταλιάνικα cocktails -στη λογική του aperitivo αλλά όχι μόνον εκεί- καθώς και ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, που παίζουν τόσο σόλο όσο και στο πλάι του φαγητού. Τέλος, αξίζει να γνωρίζεις πως το Meno Male ανοίγει από το πρωί για ποιοτικό καφέ και λαχταριστό brunch.


Info

Βεΐκου 10, Κουκάκι
Τηλ. 210 9231350 
menomale.gr
FB: Meno Male Athens 
IG: @menomale.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Meno Male

Βεΐκου 10, Κουκάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.